Expert en camins tradicionals de la Baronia de Rialb

El passat 20 de maig va morir a Lleida en Domingo Inglavaga i Campabadal, conegut per “el Minguet”. Era de Cal Guardiola, de Pallerols de Rialb.

Va ser una gran amic i col·laborador del Camí d’Andorra i del Projecte de Pallerols, que estimava i difonia amb entusiasme. Va participar activament en totes les festes que organitzàvem i col·laborà en els treballs per la recuperació de camins antics i tradicionals de la zona.

Havia treballat més de 20 anys com a Guarda Jurat de la zona de Pallerols, de manera que coneixia pam a pam tot el territori. Si algú volia conèixer els límits de les parcel·les i de les propietats acudia al Minguet.

La seva experiència i coneixement del territori ens va ser de molta utilitat, ja que gràcies a ell vam descobrir els camins antics que ara estem emprant a la zona de Pallerols: el camí vell de l’Arçosa fins a la caseta de la Mora, els camins de pujada i baixada a la Cabana de Sant Rafel, el camí del Banyador, el camí vell de Vilaró, el camí de la Font de Pallerols, el camí de la Font de Comalpou, el camí ramader de la carena per Montlleví, . . .

A més de la recuperació d’antics camins, va participar activament en els camps de treball que vam fer amb gent jove els últims anys: en la reconstrucció de la Cabana de Sant Rafel (La Barraca dels Capellans, que diuen a la zona), va descobrir unes restes de cendra de l’antiga Cabana de Carboners que ajudà a situar amb exactitud l’emplaçament de la Cabana. També gràcies a la seva col·laboració vam recuperar la Font de Pallerols, que estava totalment perduda, i vam situar els límits de l’Hort de la Rectoria, que vam netejar i recuperar.

Tenia molta il·lusió en la reconstrucció de la Rectoria de Pallerols, que si Déu vol tindrem acabada el novembre del 2012.

Ara des del cel ens hi ajudarà i ho podrà veure i alegrar-se amb nosaltres! Perquè això sigui una realitat necessitem molta gent que com ell s’apassioni per aquest projecte i hi col·labori amb l’entusiasme i dedicació amb que ell ho va fer.

Gràcies Minguet!

Properament farem una missa a Pallerols per la seva ànima. A través d’aquesta mateixa web us avisarem amb temps.

Nota.- Agrairem que tothom que tingui records de la seva vida ho publiqui en els Comentaris d’aquesta notícia.