Amb l’Abat de Montserrat, a Pallerols

El dissabte 2 de desembre vam celebrar el 80è aniversari de la Trobada de la Rosa. Recordem que sant Josepmaria, en uns moments de forts dubtes i angoixa per si estava fent la voluntat de Déu en el seu camí cap a Andorra, va demanar un senyal que li confirmés quina era la voluntat de Déu. El matí del 22 de novembre de 1937 va trobar al terra de l’església una rosa de fusta daurada que el confirmà en la seva primera decisió de continuar endavant creuant els Pirineus i entrant a Andorra el 2 de desembre de 1937.

Precisament el passat 2 de desembre vam commemorar a Pallerols aquest 80è aniversari.

A les 12:45 tingué lloc la tradicional processó al voltant de l’església portant la imatge de la Mare de Déu del Roser acompanyada pels cants dels goigs del Roser de Pallerols, que guiaren el cor d’antics escolans de Montserrat. En acabar la processó, se celebrà l’Eucaristia presidida pel Pare Abat de Montserrat, Rvdm. Josep Maria Soler, i concelebrada pel Vicari de l’Opus Dei a Catalunya i Andorra, Mn. Ignasi Font, el Vicari General del Bisbat d’Urgell, Mn. Ignasi Navarri i els preveres d’Urgell Mn. Jaume Mayoral, Rector de Ponts, i Mn. Bonifaci Fortuny. Hi assistí també el diaca de Montserrat P. Gordillo.

El Pare Abat en la seva homilia va encoratjar els presents a acudir sempre a Maria, Mare del Bon Consell, Mare del Conseller Prodigiós, perquè ens porti sempre a Jesús, a fer la seva voluntat, com feu amb sant Josepmaria i ho veiem també en el relat evangèlic de les noces de Canà de Galilea.

Un dinar de germanor, el res del Sant Rosari i la veneració de les relíquies de sant Josepmaria clogué la joiosa celebració en la que hi assistiren unes 200 persones vingudes de tot el territori català, com també d’Andorra, València, Pamplona, Filipines, Mèxic, Colòmbia i altres països d’Amèrica.

No hi faltaren els descendents dels personatges històrics que participaren en l’expedició de sant Josepmaria: De Peramola, vingueren els fills del Paco Bach i el net de l’Antoni Bach “el Tonillo”, així com el Josep de la Fonda la Masia. De la Baronia de Rialb, hi assistiren l’Agustí Sala, de la casa de Vilaró, net del Pere Sala, que els acollí i alimentà l’any 1937; els descendents de la casa de l’Ampurdanès, el Lluís Campabadal amb la seva esposa Helga Langmaak Haar, i altres familiars. I no hi van faltar les autoritats de la Baronia de Rialb, l’Alcalde Antoni Reig i la Regidora de Cultura Dolors Caelles, juntament amb altres habitants de la Baronia.

Tot plegat una celebració que d’any en any revivim amb alegria i omple de joia a tots els assistents.

Transcrivim a continuació unes paraules que va escriure el pare Abat al llibre d’honor de Pallerols:

Amb admiració per l’obra que s’ha fet en aquest lloc, desitjo que esdevingui un espai de pregària, de discerniment de la voluntat de Déu, de joia i de pau per a tots els qui pelegrinen com ho va ser per sant Josepmaria.

Que Santa Maria, la Mare de Déu del Roser i del Bon Consell, ens ajudi tots a fer cada dia la voluntat de Déu.

+ Josepm Soler

Abat de Montserrat

2.12.2017