Una festa entranyable en els boscos de Rialb

Unes 130 persones arribaren a Pallerols, de llocs ben diferents, per celebrar el 77è aniversari de la trobada de la Rosa.

Gent procedent d’Andorra, de Lleida, de València, de Girona, de Barcelona i d’arreu de Catalunya i fins i tot d’altres parts del món: del Perú, d’Equador i de Bolívia.

No hi faltaren tampoc els clàssics assistents de la Baronia de Rialb: l’alcalde Pere Prat, els de l’Empordanès (aquest any però hi faltà la Marina, que morí el juny passat i per qui vam tenir un record especial), representants de la casa de Vilaró, els de Cal Solé, de Confós i altres llocs de la Baronia.

Per deferència dels sacerdots de Ponts, presidí l’Eucaristia Mn. Antoni Pujals, Vicari de la Delegació de l’Opus Dei a Catalunya i Andorra, i concelebraren amb ell els dos sacerdots de Ponts, Mn. Jaume Mayoral i Mn. Bonifaci Fortuny. També concelebraren 4 sacerdots vinguts de Pamplona. En total foren 7 sacerdots.

A les 12:45, com estava previst, s’inicià la processó amb la Mare de Déu del Roser de Pallerols, mentre es cantaven els goigs del Roser de Pallerols.

A les 13:00 celebració de l’Eucaristia. A continuació les absoltes pels difunts de Pallerols i acabades les cerimònies litúrgiques hi hagué un aperitiu a la plaça del poble.

Després els assistents pogueren dinar per la rodalia de Pallerols amb els entrepans que es portaran o fent carn a la brasa.

A les 4 de la tarda acabàrem amb el rés del Rosari i veneració de les relíquies de sant Josepmaria.

Una festa viscuda intensament que ens confirmà en la certesa de que Déu i Santa Maria no ens deixen mai -ni en els moments més difícils de la nostra vida- com subratllà Mn. Antoni Pujals a l’homilia: “Demanem-li a la Mare de Déu que ens doni també a cada un de nosaltres una rosa, una rosa que ens ompli de consol i de pau, i que ens doni la força per cumplir sempre la voluntat de Déu“.