Un diumenge ben aprofitat a Pallerols

El diumenge 16 d’octubre un grup de pares amb les seves filles, que participen de les activitats del Club Singlada de Sant Cugat del Vallès, va visitar l’església i rectoria de Pallerols, en la primera excursió del curs 2016-17.

Entre les moltes activitats que es realitzen al Club les excursions són una més dins de la formació lúdica i cultural que es rep.

Mariano Carbonell, de l’Associació d’Amics de Pallerols, va realitzar una explicació detallada de totes les dependències i la història que hi ha darrere de cadascuna d’elles.

Molt emotiva va ser la visita a l’habitació on sant Josepmaria i els seus acompanyants van passar la nit del 21 al 22 de novembre de 1937. Allà vam llegir la narració que fa Francisco Botella -i que està recollida en el llibre “El pas dels Pirineus”, de Pagès Editors- dels fets que van ocórrer aquella dolorosa nit per sant Josepmaria i el goig posterior amb la trobada de la rosa de Rialb que va tornar la pau a la seva ànima.

Després d’aquesta visita a la rectoria i l’església, vam pujar a la cabana de Sant Rafael, a mitja hora de camí. Vam poder comprovar la bona senyalització del camí i el fàcil que és seguir-lo.

Acabades les visites vam menjar tots a la rectoria i es va tenir una animada tertúlia recordant anècdotes viscudes per les persones que van conèixer personalment a sant Josepmaria.

Va ser una jornada entranyable i familiar, molt recomanable.