Pallerols és d’interès mundial

El 2 de maig a la tarda va arribar a Pallerols una expedició de nou noies holandeses, amb la idea de conèixer el detall del que va passar allà quan sant Josepmaria i el grup que l’acompanyava, va passar per aquests llocs en el seu camí cap a Andorra.

Van visitar en primer lloc el refugi que hi ha al costat de la rectoria, que és on anaven a passar la nit. Un cop instal·lades, es van endinsar en els boscos de Pallerols per arribar a la Cabana de Sant Rafel, seguint la ruta senyalitzada amb els colors blau i groc del camí d’Andorra. Mentre caminaven pel bosc van poder observar l’impressionant paisatge i fer-se una idea de com van ser aquells dies de l’expedició de sant Josepmaria l’any 1937.

L’endemà, després d’un bon esmorzar que van preparar elles mateixes, van anar en una furgoneta fins a la base de la muntanya del Corb, pujant a continuació a peu fins a la Casa del Corb, recordant la nit del 27 al 28 de novembre de 1937 quan sant Josepmaria va descansar 3 hores en aquest lloc abans de prosseguir el camí fins a la Ribalera. Va ser a la Ribalera on van trobar el gruix del grup i on va aparèixer el guia principal de l’expedició, en Josep Cirera, per començar el camí de quatre jornades nocturnes fins arribar a Andorra el 2 de desembre.

Des del Corb es té una panoràmica molt completa d’aquesta primera fase de l’expedició que va des d’Oliana fins Aubenç. El paisatge sorprèn per l’escarpat de la muntanya, però el més impactant és la història que hi ha darrere d’aquests llocs.

Helena Barroso, coordinadora del grup, ens ha escrit: “Estem molt contentes, ja que visitant aquests llocs i recorrent aquests camins podem explicar amb gran naturalitat la història de com va començar l’Opus Dei i sobretot la figura de sant Josepmaria, la seva vida i el seu missatge. És una experiència que volem repetir l’any que ve”.