Trabajo, Caminatas y descanso

Del 6 al 14 de juliol un grup de nois suïssos vingueren a Pallerols per a col·laborar en treballs de neteja i marcatge d’un tram del camí d’Andorra. Procedien d’uns centres d’esplai que l’Opus Dei atén espiritualment a Geneve i a Lausanne. El director del Camp de Treball fou Lukas Wick. Els acompanyava també un sacerdot català, Mn. Carles Ayxelà, que viu a Lausanne.

Es dedicaren a desbrossar el tram dels rius de Castellbò i d’Aravell fins arribar al Golf d’Aravell. És un tram que estava molt brut i l’han deixat ben transitable.

A més, tingueren temps per a visitar la zona del Rialb, Alt Urgell i Andorra, seguint les petjades de sant Josepmaria en el seu camí d’alliberament a la tardor de 1937.

El dia 7 feren una excursió baixant el riu Rialb fins arribar al Forat de Bulí, a la Baronia de Rialb. El dia 8 anaren a peu des de Peramola a la Ribalera, on Mn. Carles els hi celebrà missa recordant la que féu sant Josepmaria el 28 de novembre de 1937.

Els dies 9, 10, 12 i 13 es dedicaren a treballar, i el dia 11 anaren des del riu de Civís fins a Andorra pujant el Barranc de la Cabra Morta. En arribar a Sant Julià de Lòria celebraren l’Eucaristia a l’església del poble.

El dia 14 se’n tornaren cap a Suïssa amb un record inesborrable dels dies passats en aquestes terres per on fa 81 anys passà sant Josepmaria Escrivà.