Preparant la visita del col·legi “La Rosa de Fusta”

El passat 25 d’abril va arribar a Pallerols, procedent de Filipines, la família Árcenas: Michael i Anna, amb els seus quatre fills Seve, Nichole, Monica i Christian. Emilio Fernández Urias amb la seva dona Beatriz Casado van fer de cicerone durant tot el dia.

Ens ho explica Emilio:

“Vam anar amb cotxe fins a Peramola. Després de prendre unes fotos davant del paller, on sant Josepmaria va passar la nit del 19 de novembre de 1937, continuàrem fins a Pallerols. Allà els vam explicar l’arribada de sant Josepmaria a Vilaró el 20 de novembre de 1937 i la seva estada als boscos de Pallerols fins al 27 de novembre. A continuació visitàrem la Rectoria seguint el mateix recorregut que van fer el 1937 i aprofitàrem per explicar tot el seu procés de reconstrucció i condicionament. Vam visitar el lloc on sant Josepmaria va passar la dolorosa nit del 21 al 22 de novembre, i d’allà ens vam traslladar a la segona planta on vam poder explicar i resumir a la família les diferents etapes que es van recórrer fins a arribar a Andorra.

A continuació visitàrem la sagristia seguint el mateix recorregut que va fer sant Josepmaria, fins arribar a l’església en el lloc on va trobar la rosa de fusta. Va ser un moment de recolliment on vam llegir alguns textos històrics, finalitzant amb el rés del Regina Coeli a la Mare de Déu del Roser”.

“Tocava ja caminar i iniciàrem la pujada cap a la Cabana de Sant Rafel. Va ser realment divertit per als nens més petits acceptar el repte de conduir-nos a la gent gran fins a la cabana, seguint les marques blaves i grogues, muntanya amunt. I ho aconseguiren! En arribar, llegírem de nou alguns textos històrics i tornàrem tot seguit cap a Pallerols.

Si tenim en compte que el col·legi de les nenes Nichole i Mónica es diu “Wooden Rose” (La Rosa de Fusta), podem fer-nos una idea de la il·lusió que tenien en visitar el lloc on sant Josepmaria va trobar la rosa de fusta, que dóna nom al col·legi. Com a record, els regalàrem una reproducció en ceràmica de la rosa de fusta, que van agrair enormement”.