Millores a la Cabana de Sant Rafel

Dels dies 22 al 27 de juliol va tenir lloc a Pallerols un camp de treball, al qual van assistir 11 nois d’Anglaterra i 3 d’Escòcia.

L’objectiu era acabar la cabana de Sant Rafel, construir uns bancs de pedra i un altar de fusta, d’acord amb els dibuixos que teníem de l’any 1937, que mostren com era l’ambient d’aquest lloc en els dies que l’expedició de sant Josepmaria va romandre en aquella zona del 22 al 27 de novembre.

És interessant notar la coincidència de dates (22 al 27) amb una antelació de 4 mesos, en el 75 aniversari.

Van arribar amb avió a Barcelona el diumenge 22 de juliol a la tarda i aquest mateix dia es van traslladar en furgoneta a Pallerols. Només arribar, van muntar unes tendes de campanya que els van servir d’aixopluc durant els dies que van estar al camp de treball. Altres van dormir a l’escola de Pallerols, que va servir també per preparar el menjar durant aquests dies.

L’horari de treball fou de 10:00 a 13:00 h al matí i de 15:30 a 17:30 h a la tarda, encara que de fet allargaren cada dia la jornada de treball.

El dia 27, com a colofó ​​del camp de treball, es va celebrar una missa prop de la cabana de Sant Rafel, sobre el mateix altar de fusta que van construir i que recorda el que hi havia l’any 1937.

Adjuntem 3 vídeos -de dos a tres minuts de duració cada un- que mostren alguns aspectes del camp de treball.

Vídeo 1: Preparatius i treballs realitzats

Vídeo 2: The big stone

Vídeo 3: Comiat

Els assistents van ser:

D’Anglaterra: Pedro, Pablo, Richard, Matthias, Toby, Francis, Borja, Freddie i dos nois que es deien Joe.

D’Escòcia: Javier, Carlo i Thomas.

Els acompanyà un sacerdot: Fr. Franck

Aquest grup de nois, d’entre 15 i 18 anys, han treballat intensament i al mateix temps s’han divertit molt.

Us recomano que quan visiteu Pallerols us arribeu a la cabana de Sant Rafel, per admirar la bona feina que han fet i adonar-se de com era aquesta zona l’any 1937.