Pallerols és universal

Chengcheng Li i Lingchao Ye (Tom) es van conèixer a Barcelona i al cap d’uns pocs anys van decidir viure en matrimoni. Mentrestant s’anaven acostant a la fe catòlica fins que van decidir batejar-se, després d’una profunda formació en la fe catòlica al llarg de 3 anys.

Els seus professors de religió van ser el Dr. Hanjo Kollmann, sacerdot alemany que atén la formació espiritual dels alumnes de l’IESE; Jess Estanislao, de Filipines, i professor a l’IESE; Remei Agulles, de la Facultat d’Humanitats de la UIC, de Barcelona.

El dia 8 d’octubre van contraure el matrimoni civil al consolat de la Xina, a Barcelona.

El baptisme d’ingrés a l’església catòlica es va celebrar el dia 1 de novembre en una Parròquia de Barcelona.

Finalment, el dissabte 10 de novembre van celebrar a Pallerols una missa d’acció de gràcies pel seu ingrés a l’església catòlica i van revalidar les promeses de fidelitat que van contraure amb el matrimoni natural realitzat al consolat de la Xina. Va celebrar la missa el Dr. Hanjo Kollmann.

Van assistir a la festa d’acció de gràcies unes cent-trenta persones, entre amics i parents, de 37 països diferents; alguns d’ells vinguts des de la Xina per a aquest esdeveniment, com va ser el cas de la mare de Chengcheng i alguns germans seus.

Una gran festa en què va predominar sobretot l’alegria de la pertinença a l’església catòlica.

Transcrivim unes paraules de Chengcheng que ens explica per què han decidit celebrar aquesta missa d’acció de gràcies el dia 10 de novembre a Pallerols.

El dia 10 de novembre perquè és el dia que podíem unir als nostres padrins i les nostres famílies per a la celebració del dia més important per a nosaltres. Parlant amb la meva mare, que és metge a la Xina, aquest dia li anava bé venir a Espanya.

I a Pallerols, perquè en parlar amb la meva futura padrina Rosa Fité, que també treballa a l’IESE, ens va proposar la idea de celebrar aquesta festa a l’església de Sant Esteve de Pallerols, i ens va explicar la increïble història del fundador de l’Opus Dei qui va trobar la rosa de fusta a la mateixa església. Ens ha commogut moltíssim tota la història, i ens va semblar un lloc molt especial i diví. També volíem promocionar Pallerols entre la comunitat internacional de l’IESE.

S’ha fet realitat una vegada més el que ens deia don Javier Echevarría el dia 3 de setembre de 2015 amb motiu de la benedicció de la rectoria de Pallerols: “Pallerols no és només un lloc enclavat en aquest territori. Pallerols forma part de la vida de moltes dones i de molts homes que habiten en els diversos continents, i que volen seguir concretament les petjades de fidelitat diària que sempre emprengué sant Josepmaria “.

Certament estem comprovant contínuament que Pallerols és universal ja que cada vegada és més freqüent que hi acudeixin persones de tot el món, atretes pels favors que dispensa la Mare de Déu del Roser i l’exemple de santedat de sant Josepmaria Escrivà de Balaguer.