El missatge de Pallerols arriba a tot el món

El dimecres 24 d’agost passaren per Pallerols 12 nois universitaris que venien de Lisboa (Portugal). Anaven acompanyats pel capellà de la Universitat Catòlica de Lisboa, el Dr. Hugo dos Santos.

Havien estat a Madrid amb el Papa Benet XVI i es dirigien a Lourdes i Torreciudad per donar gràcies per tot el que havien viscut aquests dies. En el seu camí volgueren passar per Pallerols per conèixer els llocs per on passà sant Josepmaria Escrivà de Balaguer a la tardor de 1937.

Arribaren a Peramola a les 11 del matí i visitaren en primer lloc el Paller on sant Josepmaria passà la nit del 19 al 20 de novembre. A continuació es dirigiren a Pallerols, i feren un recorregut històric visitant el rebost on sant Josepmaria passà la nit del 21 al 22 de novembre i l’església on trobà la rosa de Rialb que el confortà en la seva decisió de continuar cap a Andorra.

Després d’aquest breu recorregut, Mn. Hugo celebrà l’Eucaristia en la mateixa església.

Acabada la missa pujaren a la Cabana de Sant Rafel, on sant Josepmaria passà els dies 22 a 27 de novembre.

Cap a les tres de la tarda acabaren la visita a Pallerols i anaren a dinar a Peramola, per continuar tot seguit el seu viatge cap a Lourdes.

Tots els nois van quedar molt impressionats pel missatge que transmet Pallerols: un missatge de confiança en l’ajut que ofereix la Mare de Déu en els moments més difícils de la nostra vida per indicar-nos quina és la voluntat de Déu i ajudar-nos a seguir-la.

És escaient recordar aquí unes paraules del Prelat de l’Opus Dei, Mons. Javier Echevarría, quan algú li va preguntar: què és el que li hem de demanar a la Mare de Déu del Roser de Pallerols? Va contestar amb rapidesa i seguretat: el camí personal.

Ben segur que aquests nois portuguesos han trobat a Pallerols el seu camí personal, per a complir la voluntat de Déu, tal com ho féu sant Josepmaria aquell 22 de novembre de 1937.