Una experiència que podeu reviure en qualsevol època de l’any

Juan Centeno, ens relata la seva breu estada a Pallerols i rodalies

El 16 d’agost passat vaig tenir l’oportunitat de tenir l’experiència de compartir unes hores de l’ambient de Pallerols amb uns amics que vam venir des de Ribes de Freser. Només arribar ens va acollir Ramon amb gran afecte, i al Càmping Oliana ens va introduir en la història del Pas dels Pirineus.

Després vam anar a Peramola, i després de comentar els primers moments dels fugitius, vam veure el paller on l’expedició de sant Josepmaria va passar la primera nit. D’aquí vam anar a Pallerols, i vam visitar el famós forn. Després de l’explicació de la trobada de la Rosa, vam anar a la Cabana de San Rafael. Allà, després d’una passejada vam poder menjar uns entrepans que vam portar per a l’ocasió.

Gaudim de les històries de contrabandistes i dels pagesos de la zona en aquella època, i com alimentaven els “emboscats” en aquells moments tan crítics. Després tornem a Pallerols pel camí de Cal Empordà, passant per la bassa.

Al començament de la tarda vam anar a la Casa del Corb, des de Mas Torrent, i vam caminar una estona per la paret de la muntanya.

Finalment, passem per la rectoria per reposar aigua, i fer un donatiu, per agrair les feines que feu tots els voluntaris, i de pas contribuir amb les despeses de la vostra Associació.

Moltes gràcies a tots, i especialment a Ramon que ens va acollir tan agradablement.