Expedicions d’evasió a través dels Pirineus

El passat 28 de novembre se celebrà la 3a Cursa Nocturna “Rosa del Nord”, amb la inscripció de 74 parelles, totalitzant 148 corredors.

La cursa començà al Poliesportiu de Bellestar i acabà al Poliesportiu de Sant Julià de Lòria, amb un recorregut de 22 Km i un desnivell acumulat positiu de 1.600 m.

És una cursa en autosuficiència, és a dir sense avituallaments, i per parelles amb tres modalitats: homes, dones i mixtes.

Alguns dels inscrits no es presentaren a l’inici de la cursa i altres no la pogueren acabar per diverses circumstàncies. Un dels corredors hagué d’abandonar perquè es lesionà el peu a la baixada de la Collada de la Torre abans d’arribar al riu de Civís i el va recollir la Creu Roja. Altres arribaren a Sant Julià de Lòria fora de temps o bé abandonaren.

En total arribaren a la meta 58 parelles, amb un total de 116 participants.

Els corredors provenien de la majoria de poblacions d’Andorra: Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria, Escaldes-Engordany, Encamp, El Tarter, Canillo. I d’arreu de Catalunya: Barcelona, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Benavent de Segrià, Matadepera, El Prat de Llobregat, Torrefarrera, Bescaran, La Seu d’Urgell, Vilassar de Mar, Rialp, Banyoles, Olot, Brunyola, Manresa, Tírvia, Balaguer, La Guingueta d’Àneu-Estaron, Vilanova de Segrià, Lleida, Berga, Ponts, Vielha, Rosselló, Sant Joan de les Abadesses. També hi participaren corredors vinguts de fora de Catalunya: Zaragoza, València, Font Romeu (França).

Els guanyadors de l’any passat feren un crono de 2 hores 34 minuts, i enguany el crono ha estat de 2 hores 25 minuts, segurament degut a la bona climatologia d’aquest any en comparació a la pluja de l’any passat.

Com cada any s’ha viscut un ambient molt positiu i els participants han quedat molt satisfets per l’èxit d’aquesta edició i em ganes de repetir per l’any vinent.

És de destacar la col·laboració dels voluntaris, sense els quals no seria possible aquesta cursa. En total foren 32.

Adjuntem la classificació dels tres primers de cada categoria, amb el crono corresponent:

Homes

1. Gregory Doucende – Nathan Jovet 02:25:30

2. Eric Moya – Marc Traserra 02:27:22

3. Xavier Jové – Gerard Jové 02:29:56

Mixtes

1. Ragna Debats – Pere Aurell 02:40:30

2. Júlia Font – Jan Margarit 02:46:04

3. Mònica Isern – Xavier Garcia Torras 03:22:50

Dones

1. Sílvia Leal – Sílvia Zúñiga 03:16:39

2. Rosa Canut – Anna Feliubadaló 04:14:44

3. Sílvia Campi – Elsa González 04:59:07

– A la web Rosa del Nord, podeu veure ben detallada tota la informació de la cursa.

– Podeu veure també l’edició de l’any passat.

Mira l’últim vídeo de la Rosa del Nord. Molt bo!