Passades les 10.00h. del dia 12 de febrer de 2005, ens trobàrem a Adrall per remuntar els rius de Castellbò i d’Aravell, en direcció a Cal Roger. Fet i fet començàrem a caminar cap a les 11.00h. En primer lloc seguírem el camí que va pel costat del riu de Castellbò. Passàrem pel davant de la granja de vaques que s’anomena la Borda del Riu, creuàrem el riu de Castellbò, que vàrem deixar a la nostra esquerra, i a partir d’aquest moment remuntàrem el riu d’Aravell, que s’ha de creuar 5 vegades fins que se surt d’ell a l’alçada del golf d’Aravell, que vàrem travessar fins a arribar a Cal Tamborino, a la pista que uneix el poble d’Aravell amb el de Bellestar.

Es passa per dins de Cal Tamborino en direcció a la Caubella pujant pel Serrat de la Mola. La pujada és constant fins arribar a la Caubella. La vista és sempre molt interessant sobre les valls dels rius de Castellbò, d’Aravell i del Segre.

Una vegada a la Caubella ens dirigírem a unes roques que hi ha en direcció nord, cap a la Collada de la Torre. La vista des d’aquest punt és magnífica sobre la vall del Segre, amb el Cadí al fons, i l’Aubenç i l’Ares, cap al sud.

Després vàrem tornar, tot de baixada, passant pels masos de Cal Roger, Porredon i l’Edra. Finalment arribàrem a Cal Peret, a Bellestar, a on férem un bon dinar, ja tocades les 16.30h.

En total vàrem ser 6 persones, i caminàrem unes 5.30 hores. Va fer un temps molt bo, el que ens va permetre fer un altre petit tram del camí que va fer sant Josepmaria Escrivà a la tardor de l’any 1937 en el seu pas cap Andorra.

Adjuntem plànols de la zona, indicant el recorregut que vàrem fer, i algunes fotografies que mostren una part del paisatge.

La propera sortida serà els dies 26 i 27 de març, coincidint amb el dissabte i diumenge de resurrecció.