Recordarem intensament les principals jornades del Pas dels Pirineus

El proper mes de novembre estarà ple de celebracions relacionades amb l’expedició que va fer Sant Josepmaria Escrivà de Balaguer, ara fa 72 anys.

Va sortir de Madrid, en cotxe fins a València, el dia 8 d’octubre de 1937 i arribà en tren a Barcelona abans de les 12 del migdia del 10 d’octubre. En aquesta ciutat hi estigué 41 dies esperant els guies de Peramola. Finalment el 19 de novembre va sortir a la 1 del migdia en autobús fins a Oliana.

El passat 10 d’octubre vam tenir l’ocasió de reviure la Caminada des del Pont de Peramola fins a Pallerols, tot recordant les jornades dels dies 19, 20 i 21 de novembre de 1937.

El proper 22 de novembre, diumenge, reviurem la Trobada de la Rosa a l’església de Pallerols. Farem una festa que ja anunciarem amb més amplitud. Abans de la missa, els que vulguin podran caminar fins a la Cabana de Sant Rafel.

El dia 28 de novembre, dissabte, anirem des de Pallerols fins a la Ribalera, on hi haurà una missa per commemorar l’última missa que va celebrar sant Josepmaria en el nostre país, abans d’arribar a Andorra el 2 de desembre de 1937.

Abans, el dia 20 de novembre, un divendres a les 18,30 hores, haurà tingut lloc a Lleida la 3a Jornada de Camins de Llibertat a través dels Pirineus, amb la participació de personalitats de la cultura i de la història. Enguany el tema central de la 3a Jornada serà el de la Llibertat, amb exemples concrets de persones que vam patir la intolerància i la manca de llibertat degut a ideologies totalitàries.

Tots aquests esdeveniments s’anunciaran oportunament. Mentrestant fem un avanç perquè pugueu reservar aquestes dates.

Us hi esperem amb els vostres parents i amics!