Treballs de neteja en l’església i rectoria de Pallerols

Set noies d’un centre de l’Opus Dei a Barcelona, ​​anomenat Valldor, han participat en un camp de treball a l’església de Pallerols de Rialb. Les participants han estat: Núria, Laura, Elena, Anna, Imma, Raquel i Olga.

Han enviat poques fotos, de manera que sembla que han fet poques coses, però certament que han treballat molt.

Són elles mateixes qui ens expliquen algunes de les coses que han fet.

Aquest ha estat el quart any que hem participat en un camp de treball per col·laborar en la restauració, neteja i manteniment de l’església de Pallerols de Rialb.

Aquest any 2015, algunes hem tingut l’oportunitat de col·laborar voluntàriament en aquest projecte i conèixer directament tota la història relacionada amb Pallerols i sant Josepmaria Escrivà de Balaguer.

Vam estar en total sis dies, del 25 al 30 de juny i van ser dies plens d’activitat i d’experiències. Durant aquest temps vam estar vivint a l’Antiga Escola de Pallerols, que ara és una casa de turisme rural. Des de l’Associació d’Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra ens van explicar quines coses eren necessàries i què podíem fer per a col·laborar-hi durant la nostra estada. Vam ser en total 7 noies i cada dia ens repartíem les tasques que calia fer i ens vam marcar un horari de treball. Van ser uns dies molt intensos i alhora gratificants.

Els matins els dedicàvem bàsicament a treballar. Aquest any ens van demanar que deixéssim a punt unes cadires i una taula de fusta. Així doncs, ens vam portar de Barcelona el material necessari i vam estar decapant, polint i envernissant aquests mobles. A més d’això, també vam preparar un equip de neteja per deixar el millor possible l’església i algunes zones de la rectoria que ja estan acabades.

Ens va fer moltíssima il·lusió veure tots els avenços que ja s’han fet a la rectoria i saber que el prelat de l’Opus Dei, Mons. Javier Echevarría, anirà a Pallerols durant aquest any per beneir la rectoria. També ens il·lusiona pensar que per aquestes contrades passaran moltes persones de tot el món. Poder treballar a Pallerols ha estat per tot això un motiu de gran alegria i també ho ha estat poder explicar a moltes persones el que suposa aquest lloc per a la història de l’Opus Dei.

A les tardes vam fer diferents activitats. Vam voler, sobretot, aprofitar la zona en què ens trobàvem i gaudir dels seus paisatges. Vam anar passejant fins a la Cabana de Sant Rafel, on vam tornar a llegir el que hi van viure els primers de l’Obra, al Pas dels Pirineus. Un altre dia, el dedicàrem enterament a fer una excursió a la Casa del Corb. Va ser molt emocionant estar en aquests llocs en primera persona i poder recordar de nou i explicar el que van viure allà els primers, al costat de sant Josepmaria.

El dia 26 de Juny, aniversari de la mort de sant Josepmaria, vam poder tenir meditació i assistir a la Santa Missa allà mateix, a l’església de Pallerols, cosa que va ser una gran sort per a nosaltres ja que sabem que aquest lloc va ser molt especial en la vida del fundador de l’Opus Dei.

Durant aquests dies també vam anar a algun poble proper, com Ponts i Oliana, i aprofitàrem la flora de la zona per muntar una activitat d’herbolari en la qual vam aprendre a fer infusions i cremes de farigola i àloe vera. Un altre dia també vam muntar un concurs de cuina casolana. Cadascuna havia de pensar i fer un plat i després presentar-lo a les altres.

Realment va ser una convivència molt familiar i entranyable. Totes gaudírem moltíssim, ens va servir per conèixer-nos més entre nosaltres i sobretot per donar el nostre temps i implicar-nos en la feina que teníem entre mans. A més, el paisatge ens convidava a descansar i gaudir de la natura.

I, un any més, vam tornar a casa convençudes que Pallerols és un lloc molt especial i sabent que sempre que hi anem tornarem a participar una mica del que va passar allà en la vida de sant Josepmaria, sent així per a nosaltres també una experiència molt enriquidora.