Un passeig tranquil per la zona de Pallerols, ideal per a un pla familiar

El dissabte 10 d’octubre, un grup de 27 persones ens trobàrem a Pallerols per reviure l’estada de sant Josepmaria Escrivà en aquells indrets, a la tardor de l’any 1937.

Férem el mateix recorregut que feu el sant durant la seva estada en aquesta zona, dels dies 20 al 27 de novembre de 1937.

Com recordem, sant Josepmaria arribà a la casa de Vilaró cap a les 10 del matí del dia 20 de novembre i romangué en aquesta casa els dies 20 i 21, on celebrà l’Eucaristia.

El 21 a la tarda pujaren cap a la rectoria de Pallerols, on succeí la dolorosa nit del 21 al 22 en què suplicà a la Mare de Déu que escoltés els seus gemecs i li fes veure amb claredat quina era la voluntat de Déu. Una rosa de fusta daurada trobada al terra de l’església de Pallerols, al matí del dia 22, el confirmà en la seva decisió de continuar endavant en el seu camí cap a Andorra.

El 22 a la tarda pujaren a la Cabana de Sant Rafel, a mitja hora de camí de l’església, en direcció nord. En aquesta cabana de carboners hi sojornaren 5 dies, del 22 al 27 de novembre. Durant aquests dies sant Josepmaria celebrà missa en un altar de fusta situat al costat de la cabana on dormien, anaven cada dia a buscar el menjar a les cases de Vilaró o de l’Empordanès, anaven a buscar aigua a la Font de Comalpou, banyar-se al Banyador i visitar altres refugiats que hi havia per la zona. Finalment, al capvespre del dia 27 arribà l’ordre de què sortien cap a Andorra.

Tot aquest recorregut és el que férem el passat dia 10. En total, unes dues hores de camí amb desnivells molt suaus que ens permeté tenir una visió de conjunt d’aquests vuit dies que passà sant Josepmaria a la zona de Pallerols, abans de sortir cap a Andorra.

Les persones que ens trobàrem el dissabte 10 érem de diferents procedències: varis grups de senyores i altres noies més joves, un matrimoni amb els seus fills i alguns amics de diferents edats, un altre matrimoni, varis grups de senyors també de diferents edats, … i tres gossos que no paraven de córrer per la muntanya.

Mn. Jesús Maria celebrà l’Eucaristia a l’altar de fusta que hi ha al costat de la cabana de Sant Rafel, en el mateix lloc on celebrava cada dia sant Josepmaria.

Després de la missa, dinàrem allà mateix dels entrepans que cadascú portava.

Una jornada molt agradable amb un temps esplèndid que ens acompanyà tot el dia. S’ha comprovat que és un pla molt apropiat per famílies amb els seus fills.

Si voleu fer un pla semblant, cliqueu aquí i ompliu el qüestionari adjunt.

Nota.- Com heu pogut comprovar, al final de la notícia hem afegit dues fotos de la visita del prelat de l’Opus Dei, a la Cabana de Sant Rafel, corresponents al dia 3 de setembre de 2015.