Camí d’Andorra-Pas dels Pirineus. Caminada integral des de Lleida

Dels dies 26 de juny al 1 de juliol, uns 20 nois del Club Raier de Lleida feren el Camí d’Andorra, que també s’anomena: el Pas dels Pirineus. Els acompanyaren nou nois de Saragossa i més tard s’hi afegiren tres nois de Girona, totalitzant més de 30 persones. El cap de l’expedició fou Toni Cucurull, de Lleida.

Van fer el següent itinerari:

Dia 26 de juny a la nit: Trobada a Pallerols.

Dia 27: Sortida de Pallerols en cotxe fins a Peramola on els esperaven altres nois. Caminar des de Peramola a la Casa del Corb. Pujada a l’Aubenç i dormir en tendes a la Font del Prat, sobre l’Aubenç.

Dia 28: Sortida de la Font del Prat i dormir a Organyà, a l’alberg juvenil, perquè a Fenollet no hi havia plaça, al ser cap de setmana. Des de Fenollet a Organyà s’hi va anar en cotxes i l’endemà en autobús.

Dia 29: Sortida de Fenollet i arribada a Cal Pallarès de Noves de Segre, on acamparen.

Dia 30: Sortida de Cal Pallarès i arribada a la Collada de la Torre cap a les 8 de la tarda. Acampada.

Dia 1 de juliol: Sortida de la Collada de la Torre i arribada a Mas d’Alins cap a les 2 de la tarda. Dinar i tornar a Lleida.

En total recorregueren uns 75 Km, amb un desnivell acumulat en pujada de 3.950 m i en baixada de 3.300m.

Els expedicionaris foren:

De Lleida: Toni Cucurull, Pedro Júdez, Pere Solans, Fernando Sainz de Lamaza amb els seus tres fills: Fernando, Víctor i Ramon, de 8 anys, Juan González, Abel Iglesias, Miquel Casaña, Lluís Borràs, Roger Brufau, Lucas Esteve, Lluís Gonzalo, Jordi Mòdol i Mn. Carlos Palos. El cap de setmana s’incorporaren en Jordi Mòdol pare, en Josep Lluís Gómez amb els seus dos fills, Albert i Gabi, en Santi Arribas, l’Àlex Gratacós, en Miquel Marqués i en Xavier de Santiago. De la logística s’ha comptat amb la inestimable ajuda del Pipo Margalef i en Carlos Velilla.

De Girona: Albert Penella, Carles i Oriol Serra.

De Saragossa, vingueren nou nois del club Aneto: Javier Ramón, Javier Ruarte, Javier Baellens, David Jarque, José Ma Marcén, Steven, Cristian, Juan José Garcés, Jesús Domínguez.