Una aventura apassionant

Dels dies 26 de juny a l’1 de juliol es va fer una Caminada integral del Camí d’Andorra. Els expedicionaris foren un grup format per 9 persones de Madrid, 5 de Zaragoza, 3 de Terrassa i uns 15 de Lleida. Alguns d’aquests últims feren tot el camí i altres només caminaren dos dies, per raons professionals. Finalment arribaren a Andora 24 persones, més o menys el número de fugitius de l’expedició en la que hi anava Sant Josepmaria Escrivà, de manera que va ser una Caminada en certa manera semblant a la que feren l’any 1937.

El grup fou magistralment conduit pel Toni Cucurull, de Lleida, i en tot moment assistit en els avituallaments, transport de tendes, etc. per altres persones del Club Raier, de Lleida.

El recorregut fou el següent:

– El dia 26, es trobaren tots a Pallerols. Soparen i dormiren allà.

– El dia 27, anaren fins a Peramola en cotxes i des d’aquí començaren a caminar. Passaren per la casa del Corb, la Ribalera i pujaren l’Aubenç per la Canal de la Jaça. Van acampar abans d’arribar a la Casa d’Aubenç.

– El dia 28, baixaren l’Aubenç i arribaren al riu de Valldarques, on es banyaren. D’aquí pujaren a Fenollet, on soparen i dormiren.

– El dia 29, anaren de Fenollet fins a la Borda de Cal Pallarès, passant per Ares i Baridà.

– El dia 30, feren el trajecte des de Cal Pallarès fins a la Collada de la Torre, travessant el riu d’Aravell.

– El dia 1 de juliol, arribaren a Mas d’Alins, ja a Andorra, pujant el Barranc de la Cabra Morta. Aquí els recolliren uns cotxes i baixaren fins a Sant Julià de Lòria, des d’on cada grup van retornar a casa seva després de celebrar-ho de debó.

Els horaris, Km i desnivells recorreguts són els següents:

– Dia 27 de juny: Km: 17 km Desnivell + 800 Desnivell – 150 Hores: 6 hores

– Dia 28 de juny: Km: 15 km Desnivell + 400 Desnivell – 900 Hores: 5 hores

– Dia 29 de juny: Km: 22 km Desnivell + 1.100 Desnivell – 1.500 Hores: 8 hores

– Dia 30 de juny: Km: 18 km Desnivell + 1.000 Desnivell – 100 Hores: 6 hores

– Dia 1 de juliol: Km: 8 km Desnivell + 600 Desnivell – 900 Hores: 4 hores

Total Km recorreguts: 80 km

Desnivell + total acumulat 3.900:

Desnivell – total acumulat 3.550:

Hores totals caminades: 29 hores. Aquestes hores són les realment caminades; s’hi han d’afegir les corresponents al descans, que foren del ordre d’un 20 a un 40%.

Adjuntem unes fotos fetes per Javier de la Fuente, de Madrid. Dintre d’uns dies ampliarem aquesta Notícia amb les aportacions d’alguns dels protagonistes.

– Per tenir més informació de la Caminada, podeu veure el Vídeo.

– Si voleu fer alguna caminada integral o alguna part del Camí d’Andorra podeu demanar informació escrivint a, [email protected]