Cada dia hi ha més gent que s’apunta a fer la integral del Camí d’Andorra

Dels dies 31 de maig al 3 de juny es feu una caminada integral del Camí d’Andorra. Hi participaren: Mn. Fernando Santos, Isidor Ramos, Junichi Kagaya (japonès) i Jordi Piferrer. Aquest últim féu treballs d’assistència tècnica i avituallament.

El dijous 31 de maig arribaren a Peramola, veieren el Paller i soparen i dormiren a la Fonda La Masia.

El divendres 1 de juny feren el tram Peramola-Fenollet de 24 Km, 1.570 m de desnivell positiu i 1.210 m de negatiu. Sortiren de Peramola a les 10 del matí i arribaren a Fenollet a les 8 de la tarda. En total 10 hores. Soparen i dormiren a Fenollet, casa de turisme rural.

El dissabte 2, feren el tram Fenollet-Noves de Segre de 19 Km, amb 1.120 m de desnivell positiu i 1.360 m de negatiu. Sortiren de Fenollet a les 10 del matí i arribaren a Noves de Segre a les 7 de la tarda. En total 9 hores. Aquest dia soparen i dormiren a la Fonda del Llac, de Coll de Nargó.

El diumenge 3, feren el tram Noves de Segre-Argollel de 21 Km, amb 1.200 m de desnivell positiu i 700 m de negatiu. Sortiren de Noves de Segre a les 9 del matí i arribaren a Argolell a les 5 de la tarda. En total 8 hores. Aquest dia es saltaren la baixada des de la Collada de la Torre al Riu de Civís, perquè va ploure molt i haguessin arribat massa tard a Argolell.

El temps va ser molt bo els dos primers dies, però l’últim dia va ploure molt. En arribar al cim del Barranc de la Cabra Morta va fer una tempesta amb llamps, trons i pedregada, de manera que els caminants van arribar totalment xops al cotxe que els esperava a Argolell.

Notes

1. El dia 30 de juny, els caminants podran acabar el camí: des d’Argolell a Sant Julià de Lòria, participant així en l’Aplec de sant Josepmaria.

2. D’aquí uns dies ens arribarà una crònica feta per Junichi Kacaya, el noi japonès que va assistir a la Caminada integral, que ens permetrà apreciar la visió del Camí d’Andorra des de la perspectiva del Japó. L’esperem amb ànsia.

3. Acabem aquesta crònica amb la felicitació al Martí Bentanach Coll, fill de la Rosa de Fenollet, per la seva brillant victòria a la vertical de Santa Fe, que se celebrà el dissabte 2. Va superar els 670 metres de desnivell des d’Organyà (cota 540) fins a l’ermita de Santa Fe (cota 1.210), amb 28 minuts 03 segons.

El mateix dia al matí vam parlar amb ell i estava molt il·lusionat, si bé amb una mica de por perquè a causa del treball intens d’aquests dies a Fenollet estava bastant cansat. El dia abans va haver de treballar més de 13 hores: a més del treball habitual de la granja, van descarregar camions de farratge per les vaques i a última hora -quan ja marxava a casa- va haver d’atendre un vedell que havia acabat de néixer.

Fa 15 dies va participar a la vertical de Sant Quiri, a Noves de Segre, on va quedar tercer, després d’Agustí Roc (campió del món d’aquesta especialitat) amb un espectacular 36’50” i Jessed Hernández (campió d’Espanya) amb 36’54”. El Martí va fer els 800 m de desnivell amb 37’31”.

Des de la nostra web felicitem al campió de Fenollet!!!