Magnífica caminada envoltats de neu

El passat 9 de febrer -amb un fred molt intens- férem la caminada des de la Vall de Cabó fins a Cal Pallarès, de Noves de Segre, passant per Ares i Baridà. En total uns 16 Km, amb un desnivell -tant en pujada com en baixada- de més de 900 m, totalitzant un desnivell acumulat de més de 1.800 m.

Sortírem de la carretera de Cabó, prop de l’Oliva, a les 10,45 arribant al poble d’Ares passades les 14,00 h. En arribar al poble menjàrem del cadascú portava.

A les 15,00 h sortírem d’Ares cap a Noves de Segre, baixant pel torrent de Baridà, pel mig del bosc i envoltats de neu. Una baixada magnífica però amb certa dificultat com ho recorda molt bé Francisco Botella, un dels expedicionaris de l’any 1937:

Muchas caídas y muchos tropezones. Tenemos los pies magullados . . . el frío es muy intenso. El Padre cuenta sus caídas: ¡son muchas, muchas!; recibidas siempre con buen humor: “¡¡veintiséis!!, ¡¡veintinueve!!” Las vamos contando. Pensando en nuestra labor que se avecina, se lleva todo con tranquilidad y alegría. Pero es una paliza. (del llibre “El pas dels Pirineus”, de Jordi Piferrer, Pagès editors, pàgina 104).

Arribàrem a Noves de Segre a les 18,15.

Hem pogut comprovar una vegada més que aquestes caminades són aptes per a tots els públics. El passat dia 9, uns pujaren en cotxe tot terreny fins a Ares, altres feren a peu la primera part i altres la segona, i alguns pujaren i baixaren en cotxe.

De qualsevol manera que es faci la caminada té molt d’interès ja que permet reviure l’expedició d’evasió que féu sant Josepmaria a la tardor de 1937.

Nota.- Aprofitem la publicació d’aquesta notícia per informar-vos que el proper divendres dia 15 de febrer, Jordi Piferrer farà la presentació del llibre El pas dels Pirineus, a Girona. Serà a la Casa de Cultura, Plaça Hospital, 6, Aula B, a les 19.30 h.

Hi esteu convidats.