Acabàrem amb una missa per en Josep Vilaseca

El passat 8 d’octubre iniciàrem les Caminades del curs 2011-2012.

Es donava la circumstància de què aquest mateix dia -74 anys abans- sant Josepmaria començà la seva odissea del Pas dels Pirineus. Sortí de Madrid en cotxe fins a València un 8 d’octubre de 1937 i arribà a Barcelona el dia 10. En aquesta ciutat hi va romandre 40 dies, fins que el 19 de novembre sortí en autobús fins al pont de Peramola -passat Oliana- inici del que en diem Camí d’Andorra, que és el que caminem cada segon dissabte de mes, des d’octubre fins al juny, que arribem a Andorra.

La primera Caminada -la que correspon al mes d’octubre- va des del Pont de Peramola fins a Pallerols, passant per Peramola. Revivim així la ruta que féu sant Josepmaria els dies 19 i 20 de novembre de 1937.

A les 10 del matí ens trobàrem a Oliana unes 30 persones i a les 10:30 començàrem a pujar l’antic camí de Castell·llebre. La vista des d’aquest punt és espectacular: la vall del Segre en el seu pas per Oliana, el Pantà d’Oliana i la muntanya d’Aubenç al nord-oest.

Després de saludar a la Mare de Déu de Castell·llebre, que allí s’hi venera, continuàrem fins a Peramola on visitàrem el Paller on sojornà sant Josepmaria la nit del 19 al 20 de novembre de 1937. A la Font del Cané dinàrem i descansàrem una mica.

A les 14:15 continuàrem la marxa cap a Pallerols per l’antic camí de sant Marc, passant per la Font de Comalpou, on els expedicionaris de l’any 1937 anaven a buscar aigua des de la Cabana de Sant Rafel, a 20 minuts de camí.

Arribàrem a Pallerols a les 16:40, temps que aprofitàrem per visitar l’entorn i recordar les experiències viscudes per sant Josepmaria els dies 20 a 22 de novembre de 1937.

Adjuntem dos vídeos:

1) de la Caminada

2) la ruta en Google earth

Abans de les 5 de la tarda arribaren els parents del nostre amic i molt recordat Josep Vilaseca, que tantes vegades havia caminat amb nosaltres seguint les petjades de sant Josepmaria per aquests camins de fugitius que porten a Andorra. Hi assistiren entre altres: la seva esposa Pilar Casals, el seu fill David amb la seva esposa Montse Riu i fills Noa i Jacob, la seva filla Noemí amb el seu marit Marc Trilla, i altres parents d’en Josep.

Com estava previst, a les 5 en punt Mn. Jesús Maria Pons, sacerdot de la Prelatura de l’Opus Dei que viu a Barcelona, va celebrar una missa per en Josep Vilaseca. En un lloc preferent hi col·locàrem un pergamí emmarcat dels goigs de la Mare de Déu del Roser de Pallerols que havia confeccionat en Josep. Al peu d’aquest pergamí hi col·locàrem un ram de flors que havia portat la seva família.

En acabar férem les fotos en record d’aquesta trobada, que trobareu en aquest reportatge.