Com cada segon dissabte de mes, el passat dia 13 de gener, ens vam trobar una colla de fans del Camí d’Andorra, per fer el tram que va des del Riu de Valldarques al Riu de Cabó. Amb mitja hora de retràs perquè el cotxe que venia de Girona es va retardar a causa de la boira que van trobar pel camí, sortírem de la gasolinera Betriu de Coll de Nargó en direcció al pont del Codó sobre el riu de Valldarques. Passat el pont deixàrem els cotxes i iniciàrem la Caminada, quan ja eren les 10,45 hores. A les 13,15 arribàrem a Fenollet a on descansàrem i menjàrem una mica fins a les 14 hores. Continuàrem la marxa pujant la canal del Grau del Fangueret i arribant al Coll de Santa Fe cap a les 15 hores. Alguns pujaren a veure l’ermita de Santa Fe i els altres descansaren una estona, fins que a les 16 hores baixàrem tots junts cap a la vall de Cabó per dins el bosc de la cara nord de la muntanya de Santa Fe. Arribàrem a la carretera de Cabó a l’alçada de l’Oliva a les 17,15 hores. Allí ens esperava el Pere Ramoneda de Cal Guillot de Coll de Nargó i un altre cotxe que havíem deixat prèviament.
Per fer tot el recorregut vam caminar 5 hores i descansàrem una hora i mitja. En total fórem 19 expedicionaris: 2 de Terrassa, 1 de Barcelona, 1 de Brasil, 1 de Portugal, 2 d’Igualada, 5 de Girona, 1 de Lleida, 3 baixaren d’Andorra, un matrimoni que són de Barcelona però que tenen casa a les Masies de Nargó i 1 de Coll de Nargó. L’Antoni, veterinari d’Oliana va portar 4 gossos, que animaren també la Caminada.
Respecte la Caminada de l’any passat hem introduït una variant; i és que passem per l’ermita romànica de Sant Jaume de les Cases. Tot i que aquesta variant està ben senyalitzada volem rectificar-la una mica perquè s’adapti millor al camí antic.

Hem de remarcar en aquesta excursió el bon temps que va fer i el fet que hi havia tres nens: de 8, 9 i 11 anys. El Marc, que venia de Girona té 8 anys i és el noi més petit que ha fet una Caminada sencera.
Com ja és habitual, tots varen quedar molt contents i amb ganes de repetir.
Per a tenir més informació sobre aquest recorregut vegeu les Notícies corresponents als dies 5 i 17 de gener del 2006, a www.pallerols-andorra.org.