De Cal Roger a Mas d’Alins, sota la pluja

Cap a les 10 del matí sortírem de la gasolinera Valentí en direcció Cal Roger. Els expedicionaris fórem els següents: Josep Vilaseca, Jordi Canet amb la seva esposa Maria Pilar Torra, Mercè de Solsona, Jordi Pérez, José Juan Crespo, Lluís Segarra, Lluís Vericat, i Jordi Piferrer. En Francesc Penella ens acompanyà amb el seu cotxe fins a Cal Roger i vingué després a rebre’ns a Argolell, per col·laborar en el moviment de cotxes per a la tornada. Vingué acompanyat per la seva esposa i el seu fill Edu.

El dissabte 10 de maig es caracteritzà per pluges generalitzades a tot Catalunya, això féu que alguns que havien assegurat que vindrien al final no es decidiren a fer-ho. Hem de dir però que vam tenir molta sort ja que a la zona dels Pirineus va ploure menys i a nosaltres únicament ens plogué, de forma intermitent, al final de la ruta, quan pujàvem el Barranc de la Cabra Morta i a la baixada fins a Argolell.

Aquest tram del Camí d’Andorra és un dels més bonics, amb vistes esplèndides sobre la vall del Segre. L’ambient plujós que dominà la jornada li donà un lluminositat especial.

En diferents llocs del camí llegírem alguns documents històrics de l’any 1937.