Hem reviscut els moments més perillosos de les expedicions d’evasió

El passat dissabte, 13 de juny, férem la Caminada corresponent a la ruta no 6 del Camí d’Andorra que va des d’Argolell fins a Sant Julià de Lòria, revivint els esdeveniments de l’expedició en la que hi anava Sant Josepmaria Escrivà de Balaguer que entrà a Andorra per Mas d’Alins la matinada del 2 de desembre de 1937.

Cap a les 10 del matí arribàrem en cotxe a l’ermita de Santa Maria de Feners, a Argolell, i des d’allí partírem a peu en direcció Mas d’Alins, per arribar a Sant Julià de Lòria a les 4 de la tarda.

En total fórem 22 expedicionaris: set de Lleida, un de Tarragona, tres de Barcelona, dos d’Igualada, dos de Manresa, tres de Girona i quatre d’Andorra.

Després de la costeruda pujada a Mas d’Alins arribàrem tot seguit, cap a les 12,30, a la Borda del Gastó, en el camí de Fontaneda. Allà férem una bona costellada que ja tenia preparada l’Octavio Rico, d’Igualada. Abans de les dues de la tarda continuàrem la baixada fins al veïnat de Fontaneda: visitàrem l’ermita romànica de Sant Miquel i la famosa font, que dóna nom al veïnat. Reconfortats amb aigua tan fresca i bona, continuàrem baixant pel camí vell de Fontaneda, passant per la borda del Bringuer i el Coll de Jou. Aquí llegírem uns documents històrics de l’expedició de l’any 1937. Més endavant, deixàrem a la dreta l’ermita romànica de Sant Mateu del Pui d’Olivesa i cap a les 4 de la tarda arribàrem a Sant Julià de Lòria.

Amb uns cotxes que ja havíem deixat preparats arribàrem a Argolell a dos quarts de cinc de la tarda, per celebrar la tradicional festa de Santa Maria de Feners. Una bona manera d’acabar les Caminades per aquest curs, fins a la propera que tornarem a començar al Pont de Peramola, l’inici del Camí d’Andorra, el segon dissabte del mes d’octubre, que serà el dia 10.

Per a més informació de la Caminada, veure el Vídeo

Si voleu més informació de tots els trams del Camí d’Andorra, entreu a camidandorra, de YouTube. Hi ha 13 vídeos que defineixen bé tot el traçat des d’Oliana fins a Sant Julià de Lòria.