Fenollet fou un lloc de descans i de reposició de forces per a tota l’expedició de 1937

El proper dia 9 de gener farem la Caminada dels segons dissabtes de mes. Ens trobarem a les 10 en punt del matí, a la Fonda del Llac, de Coll de Nargó.

La Fonda del Llac està a la mateixa carretera d’Andorra (la C-14), a ma dreta en direcció Andorra, just passada la cruïlla que entra al poble de Coll de Nargó.

Des d’aquí anirem en cotxes cap a l’inici de la Caminada: passat el Pont del Codó sobre el riu de Valldarques (Km 3,8 de la carretrea L-511 que va de Coll de Nargó a Isona).

La Caminada durarà unes 5 hores. Pararem a meitat de l’itinerari, en arribar a Fenollet, on la Rosa ens prepararà alguns embotits casolans i altres aliments per reparar les forces perdudes.

Cap a dos quarts de tres de la tarda continuarem el nostre camí fins arribar a la Vall de Cabó cap a dos quarts de sis.

Els que no vulguin caminar, poden pujar amb cotxe normal fins a Fenollet (hi ha carretera asfaltada), on podran gaudir d’unes bones vistes i d’uns bons àpats, mentre esperen els que venen caminant. També podran visitar els pobles d’Organyà i de Coll de Nargó, amb les seves importants esglésies romàniques. Després esperaran als caminants tot visitant la vall de Cabó, amb els seus pobles ben cuidats i la seva secular història. No podem oblidar que Andorra està estretament relacionada amb els Caboets, família important d’aquesta vall. En efecte: Guitart Isant de Caboet, en casar-se el 1065 amb Gebelina de Montferrer, va obtenir la cosenyoria de les Valls d’Andorra.

Més tard, en casar-se Ermessenda amb Roger Bernat I de Foix, Andorra va passar al comptat de Foix. És a dir que, si hi hagués hagut una descendència masculina continuada, Andorra hauria quedat vinculada a la família dels Caboets, de la Vall de Cabó.

Podeu obtenir més informació sobre la Vall de Cabó a: “La Vall de Cabó”, de Rafael Battestini. Sobre Fenollet podeu clicar aquí.

Nota.- Quan ens trobem a la Fonda del Llac, de Coll de Nargó, farem dos grups: els que vulguin caminar i els que vulguin fer turisme per la zona.