Un dia esplèndid per una caminada esplèndida

El passat dissabte 11 de gener férem una magnífica caminada. En total fórem 27 persones i un gos, el Cotton.

Del Maresme vingueren la Maria Tió, el seu marit Enric Roig i el seu fill Ferran; d’Andorra baixaren el Josep, l’Anna, la Marta i en Josep Maria; de les contrades de la Pobla de Segur arribà l’Octavi Quintana i ja de més a la vora (de Barcelona, Sant Cugat, Igualada, …) la resta: el Javier i la Chus, l’Emilio i la Bea, en Joaquim i la Montse, l’Octavio Rico, el José Juan, l’Isidor Ramos, l’Ignasi amb els seus fills la Berta i el Nil, dos Ignasis més, el Jordi, el Frederic i Mn. Ignasi Sala que celebrà missa per la Carme Miquel -la mare de la Rosa de Fenollet- que va morir el passat 22 de desembre.

Sortírem del pont del Codó, sobre el riu de Valldarques, i arribàrem a la vall de Cabó, prop de l’Oliva de Cabó, seguint les petjades de l’expedició en la que hi anava sant Josepmaria Escrivà de Balaguer, el 28 de novembre de 1937.

La caminada té dues parts: La primera, des del riu de Sallent a Fenollet, pujant pel camí vell de Comalavall. La segona part va des de Fenollet al riu de Cabó, pujant per la canal del Grau del Fangueret fins a Santa Fe.

En arribar a Fenollet, tinguérem la missa i a continuació la Rosa ens oferí un bon dinar amb uns bons macarrons i botifarra. De postres, flans, crema catalana i unes figues confitades delicioses. Després cafè i licors per agafar forces i continuar el camí per la costeruda pujada fins al coll de Santa Fe.

La baixada fins a Cabó, la férem per un corriol que baixa directament cap a la casa de la Oliva de Cabó. Allà teníem uns cotxes esperant-nos.

En resum una magnífica caminada, amb un temps també magnífic.

Uns 11 Km de recorregut, 650 m de desnivell positiu i 680 m de desnivell negatiu.

– Us esperem a la caminada del mes de febrer, el dia 8, que anirem des de la vall de Cabó fins a Noves de Segre, pujant al poble d’Ares on farem una bona costellada. En total caminarem 15 Km, amb desnivells positiu i negatiu de 900 m.