Cal Roger, la casa del guia Josep Cirera

El proper 10 d’abril farem la Caminada des del Golf d’Aravell fins a les Roques de la Caubella, i tornarem al punt de partida passant per les cases abandonades de Porredon i de la Edra.

Aquest recorregut ens permetrà tenir una visió de conjunt del que fou el final de l’etapa del dia 1 de desembre, de l’expedició de 1937.

En sortir del riu d’Aravell, l’expedició en la que hi anava sant Josepmaria pujar cap a la Caubella i, d’acord amb els documents històrics i les converses que hem tingut amb el guia Josep Cirera, van descansar a les Roques de la Caubella, mentre ell se’n anava a casa seva, Cal Roger.

Tindrem ocasió de llegir els documents històrics de l’època i reviure els esdeveniments del dia 1 de desembre de 1937.

Ens trobarem puntualment, a les 10 del matí, a la gasolinera Valentí (de Bellestar), Km 230,8 de la N-260 . Des d’aquest punt anirem en cotxes al golf d’Aravell i a continuació farem a peu tot el recorregut. En total caminarem uns 15 km amb un desnivell de 460 m.

Dinarem a les Roques de la Caubella, del què cadascú porti, mentre podrem contemplar una bona part del traçat del Camí d’Andorra, i amb una esplèndida vista sobre la Seu d’Urgell, el Cadí i la Vall del Segre.

Convideu a molta gent, que el recorregut s’ho mereix, i confirmeu la vostra assistència telefonant al 629.910.612.