Agafa la teva BTT i fes tot el Camí d’Andorra

Crònica que ens envia un dels participants: Chimo Peris

El dissabte al vespre vam fer cap a un petit poble de l’Alt Urgell, Aravell, on teníem llogada la casa rural de Cal Gol per passar la nit. En arribar ens va rebre molt amablement la Lourdes que va estar molt pendent de nosaltres al llarg de tota l’estada. El diumenge a les 9:30 havíem quedat amb els altres tres grups que s’apuntaren a la BTT: tres de Girona (Joan, Sergi i Joan), dos de Lleida (Francesc i un amic) i tres de San Cugat (Carlos, Chema i César), que se sumaven amb els 4 que vàrem venir en representació del Col·legi Major Pedralbes (Chimo, Edu, José i Josep Maria).

El punt de partida era el Golf d’Aravell des d’on començàrem a rodar en direcció a Bellestar. El tram de pujada era d’uns 10 kms, punt on creuàrem el camí a peu a l’alçada de Cal Roger.

A mesura que anàvem pujant podíem contemplar la vall del Segre que limita la vessant nord de la serra del Cadí-Moixeró.

Quan arribàrem a la Collada de la Torre (el punt més alt de la jornada amb 1.611 m) férem una parada per a dinar. Allí tinguérem una estona molt agradable en la que compartirem les anècdotes de la pujada i recuperàrem forces.

Després d’uns 45 min de descans seguirem la ruta. Començava la baixada per l’altra cara de la muntanya que ens conduiria després d’un tram més planer fins el punt d’inici. Durant la baixada poguérem veure les vistes des de la part nord de la muntanya que donaven al Pirineu andorrà i a alguns indrets emblemàtics del Camí d’Andorra com és el barranc de la Cabra Morta. El paisatge i l’entorn eren típics de la millor postal pirenaica: ens creuarem amb vaques i cavalls, riuets i boscos frondosos.

Un cop arribàrem a la llera del riu Valira seguirem el GR-7 fins a Anserall on ens enfilàrem lleugerament per trobar la Borda Cadena i creuar el dipòsit de Montferrer i Castellbó. Poc després ja estàvem a Bellestar, a pocs quilòmetres des d’on havia arrancat l’expedició.

En arribar vam passar a la casa rural, on poguérem menjar i gaudir d’una bona conversa amb la resta de participants on sorgien amb naturalitat les diferents experiències de la jornada.

Tots arribàrem a una mateixa conclusió: cal repetir aquestes rutes pel Camí d’Andorra!

I així va sorgir la idea de fer una travessa integral en BTT de tot el camí: esperem que aquesta iniciativa pugui veure la llum el proper estiu. Us mantindrem informats!

– Podeu veure el recorregut clicant aquí.