Un agradable record del pas de sant Josepmaria per Andorra

Com ja és tradicional, el passat 25 de juny vam celebrar l’Aplec de sant Josepmaria als Prats del Gastó, en la seva cinquena edició.

Hi assistiren unes 230 persones vingudes d’Andorra, d’arreu de Catalunya i de molts llocs d’Espanya. També de Mèxic i d’Anglaterra.

Cap a les 12 del migdia arribà un grup de 38 nois que havien estat caminat durant quatre dies -des de Pallerols seguint la ruta que feu sant Josepmaria l’any 1937- per arribar puntualment a la celebració de l’Aplec.

La festa s’inicià amb una missa en honor de sant Josepmaria Escrivà, que l’any 1937 va passar precisament per aquest mateix lloc camí de Sant Julià de Lòria. Es commemorava així la seva festa que se celebra el 26 de juny, dia del seu traspàs al cel.

Presidí l’Eucaristia Mn. Ramon Sarrias, arxiprest de les Valls d’Andorra, i concelebraren amb ell Mn. Pepe Chisvert, rector de la parròquia de Sant Julià de Lòria, i quatre sacerdots de la prelatura de l’Opus Dei: Mn. Pere Pascual (Barcelona), Mn. Javier Santos (València), Mn. Constantino Anchel (Pamplona), Mn. Juan Pedro Alanís (Mèxic).

En la seva homilia, Mn. Ramon recordà les penalitats de totes les persones que han de sortir dels seus països d’origen a causa de la persecució d’altres persones amb ideologies totalitàries, com fou el cas també de sant Josepmaria, i acabà amb un profund i preciós repàs de les obres de misericòrdia animant-nos a viure-les, especialment en aquest any de la misericòrdia.

En representació de les autoritats civils andorranes, hi assistiren el ministre de Salut del Govern d’Andorra, M. I. Sr. Carles Àlvarez Marfany, els M. H. Cònsols Major i Menor de Sant Julià de Lòria, Srs. Josep Miquel Vila i Julià Call Reig, la H. Sra. Francesca Barbero, consellera de l’Àrea social del Comú de Sant Julià de Lòria i altres autoritats d’Andorra.

Després de la missa hi hagué un arròs de muntanya i en acabar es cantaren cançons populars que com ja és tradicional foren magistralment acompanyades a l’acordió per Josep Comella, de Sant Julià de Lòria.

Mentre es cantava, la jovenalla celebrava la Festa del Vent, fent volar cometes i estels, i fins i tot arribaren uns parapents d’Organyà que ens delectaren amb el desplegament dels seus parapents. Com que feia molt de vent, i de direcció canviant, no pogueren volar, però sí que poguérem veure la tècnica del parapent.

Un dia molt joiós per repetir l’any vinent en el VI Aplec de sant Josepmaria, en què celebrarem el 80è. aniversari del pas de sant Josepmaria per Andorra.

Nota.- Podeu veure més informació clicant aquí.