Després de la celebració de la Eucaristia ens reunírem en els Prats del Gastó persones vingudes de llocs molt llunyants: Polònia, Màlaga, Madrid, Lleida, València, Barcelona, Andorra, Tarragona, …

El diumenge, 1 de juliol, tingué lloc a Andorra l’Aplec de sant Josepmaria.

Unes 160 persones assistiren a la celebració de l’Eucaristia que es féu a l’església de Sant Julià de Lòria. Presidí l’Eucaristia Mn. Ignasi Font, vicari de la prelatura de l’Opus Dei a Catalunya i Andorra. Juntament amb ell concelebraren Mn. Pepe Chisvert, rector de la parròquia de Sant Julià de Lòria, i Mn. Joaquim González Llanos, sacerdot de l’Opus Dei.

Mn. Ignasi Font, seguint els ensenyaments de les lectures de la missa, ens recordà que tots som fills estimats de Déu i que per tant tots estem cridats a la santedat, com ens recorda el Papa Francesc a l’última exhortació apostòlica “Gaudete et exultate”, i que tant profundament va viure i predicà sant Josepmaria. Santedat que ens porta a donar-nos generosament als altres amb oblit de sí mateix.

Finalment es dirigí als joves recordant el proper Sínode de bisbes que tindrà lloc a l’octubre amb el títol “Els joves, la fe i el discerniment vocacional”. Seguint l’evangeli del dia ens recordà les paraules de Jesús com va dir que “la nena no està morta, sinó que dorm”. També ara els joves no estan morts sinó que dormen i nosaltres amb Jesús hem de despertar-los. Va finalitzar la homilia recomanant als joves que repeteixin les paraules que deia sant Josepmaria en la seva joventut: “Què vols Jesús de mi?”

Després de l’Eucaristia es veneraren les relíquies de sant Josepmaria i algunes persones visitaren també l’estàtua del sant que hi ha a l’antic altar major de l’església.

Acabada la celebració litúrgica unes 110 persones s’aplegaren als Prats del Gastó, a Fontaneda, on es feu una magnífica costellada. Cap a les 12:30 arribà un grup d’uns 30 nois que havien fet tot el camí des de Pallerols fins a Andorra, en 5 dies. En arribar assistiren a una missa en els mateixos Prats del Gastó i a continuació s’uniren a la costellada. Els nois entre 10 i 23 anys eren de Lleida, Barcelona, Màlaga, Madrid i València.

Finalment, la Katarzyna, que és de Polònia, i el Josep Maria, de Tarragona, amenitzaren la “Festa del Vent”, amb cançons populars pirinenques interpretades amb l’acordió i el clarinet, mentre alguns dels nens assistents feien volar estels.

Hem inaugurat així -de moment de forma molt incipient- la Festa del Vent que volem que arribi a ser una festa musical internacional amb instruments de vent.

Com cada any, aquest Aplec de sant Josepmaria ha estat un gran èxit.