Vine a Pallerols el dia 19 d’abril

Durant aquest mes d’abril farem les següents activitats:

– El dissabte dia 11 fem la Caminada corresponent al mes d’abril. Anirem des de Cal Pallarès, de Noves de Segre, fins a Cal Roger, sobre Bellestar. Una caminada llarga però sense especials dificultats: 15 Km de recorregut i un desnivell de 400 metres, que farem en unes 6 hores de camí. Els que no vulguin caminar poden passejar pels ponts sobre el riu d’Aravell, que tenen un encant especial.

Cal Roger és una casa amb moltes vivències. Quanta gent hi va passar en condicions extremes i reberen acolliment en aquesta casa! En temps de guerra, els seus habitants passaren a molta gent a través de la frontera andorrana, en els dos sentits. D’aquesta casa era precisament Josep Cirera el guia de l’expedició de novembre de 1937, en la que hi anava sant Josepmaria Escrivà de Balaguer. Passarem també pel davant de dues altres cases amb forta tradició de passadors: L’Edra i Porredon. I també veurem molt a prop Cal Serrat, Cal Manent i Campmajor.

– El diumenge dia 19 d’abril, hi ha l’Aplec de Sant Marc a Pallerols de Rialb, la tradicional festa de la Baronia de Rialb. A la 1 del migdia hi ha la missa, després es reparteixen els pans de Sant Marc, es pot dinar per les rodalies de Pallerols i per la tarda un ball popular. Hi sou convidats.

– El dia 27 d’abril, és el termini de presentació per la sol·licitud d’ajudes del Programa Leader. Nosaltres demanem una subvenció per arreglar el Camí d’Andorra, posar rètols, millorar les senyalitzacions, refer alguns camins tradicionals que estan perduts i enderrocats i fer millores generals en el traçat. És una tasca fonamental per a la recuperació del patrimoni natural del país i de dinamització dels espais rurals.

Agrairem que si teniu notícia d’altres mecanismes d’obtenció de recursos econòmics ens ho feu arribar, ja que volem participar activament en la recuperació del territori per on passem.