Viu l’estiu en el Camí d’Andorra!

Durant el mes de juny farem les següents activitats.

El dissabte dia 13 farem la Caminada de cada segon dissabte de mes. Aquesta és l’última d’aquest curs. Anirem des d’Argolell fins a Sant Julià de Lòria, revivint l’última etapa que féu l’expedició de l’any 1937, quan la matinada del 2 de desembre entraren per Mas d’Alins.

El mateix dissabte dia 13 celebrarem la tradicional festa de Santa Maria de Feners, a Argolell. Entre altres activitats, hi haurà una missa a les 5 de la tarda a la mateixa ermita de la Mare de Déu, amb la presència de la gent del poble que portaran la talla romànica de la Verge.

Els dies 21 i 22 de juny hi haurà una Caminada integral del Camí d’Andorra, amb gent de Lleida i Barcelona. El dia 21, diumenge, se sortirà de bon matí des de Pallerols arribant aquest mateix dia a dormir a Cal Pallarès (Noves de Segre), amb un recorregut d’uns 44 Km. L’endemà, dilluns 22, es continuarà fins a Sant Julià de Lòria, amb un recorregut d’uns 32 Km. Degut a la duresa del recorregut, fet només en dos dies, aquesta Caminada integral és apta únicament per a gent molt ben preparada i amb experiència en curses de gran recorregut.

Els dies 26 de juny a l’1 de juliol hi haurà una altre Caminada integral, amb gent més jove, procedents de Madrid, Saragossa i Lleida.

Pels mesos de juliol i agost hi haurà tres Camps de Treball: un del 10 al 20 de juliol i l’altre del 20 al 30. Es desbrossarà i remarcarà el camí, es construirà una Cabana al bosc de Pallerols i un pont sobre el riu d’Aravell. Pel mes d’agost hi haurà un altre Camp de Treball, del 1 al 10 d’agost. Tothom que vulgui apuntar-s’hi pot fer-ho a través d’aquesta web. És per a gent jove, de 14 a 20 anys.

També durant aquests mesos d’estiu està previst que vinguin molts grups d’arreu del món: Ja han comunicat que vindrà un grup des de Pamplona a finals d’agost. A mitjans de juliol hi anirà un grup des de Viseu (Portugal). I, al igual que els anys anteriors, molta més gent vindrà per aquestes terres de la Baronia de Rialb i de l’Alt Urgell per a fer alguna part o la totalitat del recorregut del Camí d’Andorra.

Variades són les motivacions per recórrer alguna part d’aquest camí: alguns venen perquè se senten atrets pels camins tradicionals i el contacte amb la naturalesa en una zona molt poc freqüentada, altres per a reviure experiències dels seus avantpassats, altres per a visitar algunes esglésies i ermites romàniques de la zona, la major part per a reviure el camí que féu Sant Josepmaria Escrivà en el seu camí cap a Andorra a la tardor de 1937 i per a resar davant la Mare de Déu del Roser de Pallerols.