Més visitants durant el mes d’octubre

Organitzat per “Vida Caixa – Previsión Social”, de l’Obra Social la Caixa, el dissabte 1 d’octubre, alguns treballadors d’aquesta entitat -en total uns 40- van fer una ruta guiada per la Baronia de Rialb, Monestir de Santa Maria de Gualter, Pallerols, Peramola i Coll de Nargó.

Per part de l’Associació d’Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra, foren acompanyats per Octavio Rico, Mercè Betriu i el seu marit Jordi Mòdol, que feren de guies.

Cap a les 10:30 del matí arribaren al Monestir de Gualter, on foren rebuts per les responsables de turisme de la Baronia i els hi explicaren la història del monestir.

Seguidament, anaren a Pallerols per la carretera de la Baronia de Rialb. En arribar a Pallerols, visitaren l’església i el anomenat “horno” on sant Josepmaria passà una nit molt dolorosa demanant que veiés clar quina era la voluntat de Déu. A continuació pujaren a peu a la Cabana de Sant Rafel, una dura caminada per la gent no avesada a caminar per camins de muntanya. Tot i això, l’experiència va agradar molt a tothom, fins i tot a una de les senyores que estava embarassada, que amb un gran esperit de fortalesa va voler fer aquesta caminada com tots els altres.

Després de Pallerols, cap a Peramola a dinar i commemorar que un dels assistents celebrava aquell mateix dia 61 anys. No hi va faltar el pastís.

No es va acabar aquí la marxa, sinó que s’arribaren a Coll de Nargó per veure el museu dels dinosaures, que també agradà a tothom.

Cap a les set de la tarda se’n tornaren a Barcelona després d’un bon dia d’esplai i amb ganes de tornar.