Pujada a la muntanya d’Aubenç

Un any més el grup d’afeccionats a la bicicleta de muntanya i amics del camí de Pallerols han organitzat la ja tradicional Trobada BTT. Amb aquesta ja van set edicions! El grup d’enguany estava compost per 9 participants provinents de Barcelona, Sant Cugat, Mallorca i Valladolid.

El diumenge 6 de novembre es trobaren davant l’original església romànica de Sant Climent de Coll de Nargó per iniciar la ruta. El recorregut va consistir en pujar la muntanya d’Aubenç (1464 metres) des de les Masies de Nargó (603 metres) fent un total de 33 km amb uns 1000 metres de desnivell acumulat. La pujada fins Aubenç es va fer seguint la pista que passa per les Masies, Cal Music i Aubàs, que és el darrer nucli habitat pel que es passa. En arribar a la casa d’Aubenç van recuperar forces, però el vent i les baixes temperatures els van empènyer a començar el camí de tornada ràpidament. El 80% del descens es va fer pel mateix camí que l’anada, tret d’un tram de 2 kms que ressegueix part de la 3a etapa del Camí d’Andorra, a través d’un ràpid i tècnic corriol, probablement un dels trams més entretinguts de la versió per bicicleta del Camí d’Andorra. Us deixem el track de tot el recorregut:

http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=15420029.

Abans de finalitzar, no volíem deixar de compartir amb vosaltres un projecte engrescador que vol encetar aquest grup d’entusiastes de la bicicleta de muntanya i amics del Camí d’Andorra.

Ja fa més d’un any van dissenyar una variant al camí tradicional del Camí d’Andorra per tal de fer-lo apte per la pràctica de la bicicleta de muntanya. El resultat va ser una ruta de 141 km amb 6350 metres de desnivell positiu i 6200 de desnivell negatiu, amb menys de 20 km de carretera asfaltada i la resta pistes i camins de muntanya.

La ruta es pot dividir en 3 trams d’entre 40 i 50 km cadascun: Oliana – Coll de Nargó; Coll de Nargó – Organyà – Noves de Segre i Noves de Segre – Sant Julià de Lòria. Les baixades solen ser pel camí tradicional i les pujades es realitzen per pistes, corriols o, en un únic cas, per carreteres secundàries (tram La Farga de Moles – Argolell). Malgrat transcorre majoritàriament per zones deshabitades, cada inici i fi de tram creua poblacions emblemàtiques de la vall del Segre.

Properament tenen previst realitzar la validació del recorregut. La idea és certificar la viabilitat de la proposta de ruta, tant des del punt de vista de la seva duresa, com per l’estat de les pistes o la duració. Un equip de ciclistes recorreria la ruta (o bé tota d’una tirada o bé en 3 grups diferents) per fer la validació. Es disposaria del suport d’un jeep i el traçat de la ruta.

Us animem a participar en aquest nou projecte i a fer-ne difusió entre els vostres amics!

Per més informació, podeu consultar el recorregut sencer provisional

http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=8986986

o bé contactar directament amb en Josep Maria Torné [email protected]