Reserva’t aquests dies amb la teva família i amics

Com sabeu, aquest any 2012 celebrem el 75 aniversari del pas de sant Josepmaria Escrivà de Balaguer per les terres de la Baronia de Rialb i de l’Alt Urgell, fins arribar a Andorra el 2 de desembre de 1937.

Les dates més significatives d’aquest pas són les següents:

– Arribà a Barcelona el 10 d’octubre de 1937, on hi romangué 40 dies.

– El 19 de novembre sortí cap a Peramola i Pallerols.

– El 22 de novembre trobà la Rosa de Rialb, a l’església de Pallerols. Cada any commemorem aquest fet amb la Festa de la Trobada de la Rosa, que enguany la celebrarem el 17 de novembre. Presidirà la celebració eucarística l’Arquebisbe Joan Enric Vives, bisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra.

– El 28 de novembre celebrà la seva última missa en terra catalana, a l’Espluga de les Vaques, al Barranc de la Ribalera. Nosaltres ho celebrarem el dissabte 24 de novembre.

– La nit de l’1 al 2 de desembre de 1937, sant Josepmaria va travessar la frontera andorrana. Recordant aquet fet, s’organitzaran els següents actes:

El dissabte 1 de desembre -de 16 a 19 h- tindrà lloc un acte cultural al Centre Cultural de Congressos de Sant Julià de Lòria, amb una sèrie d’audiovisuals i conferències recordant la història i el camí que va seguir sant Josepmaria des de Barcelona a Andorra, emmarcat en la VI Jornada de Camins de Llibertat a través dels Pirineus.

Alguns més agosarats caminaran tota la nit de l’1 al 2 de desembre, tal com féu sant Josepmaria fa 75 anys, arribant a Sant Julià de Lòria al matí del dia 2.

El diumenge 2 de desembre ens trobarem tots plegats a Sant Julià de Lòria i Andorra la Vella, on tindran lloc una sèrie d’actes commemoratius que s’anunciaran oportunament.

Per preparar aquestes importants efemèrides, hem pensat en organitzar:

El 30 de juny, dissabte, Aplec de sant Josepmaria als prats del Gastó, a prop del Mas d’Alins, a Andorra.

L’Aplec consistirà en una caminada des d’Argolell per arribar als prats del Gastó abans de la missa, que serà a les 12:30 hores. Presidirà l’Eucaristia l’Arquebisbe Joan Enric Vives, bisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, i la missa serà la pròpia de sant Josepmaria, en memòria de la seva festivitat que se celebra el 26 de juny.

Els que no caminin podran arribar amb cotxe per la carretera asfaltada. Després dinarem tots plegats en els focs a terra de què disposa la zona. En acabar de dinar, baixarem a Sant Julià de Lòria, a peu o en cotxes.

A les 18:30 hores, en el Centre Cultural de Congressos – Auditori Rocafort de Sant Julià de Lòria (Andorra), es projectarà una pel·lícula sobre sant Josepmaria. Hi esteu tots convidats i l’entrada serà gratuïta.

A continuació adjuntem un resum de les dates i actes esmentats anteriorment:

30 juny Caminada Argolell-Mas d’Alins. Aplec de sant Josepmaria, amb

missa pròpia del sant, que se celebrarà als prats del Gastó

13 oct. Caminada des del Pont de Peramola a Pallerols

17 nov. Festa de la Trobada de la Rosa. Benedicció de les obres de la

Rectoria de Pallerols

24 nov. Missa a la Ribalera

1-2 des. Caminada nocturna Cal Roger-Sant Julià de Lòria

1 des. Acte cultural a Sant Julià de Lòria. VI Jornada de Camins de

Llibertat a través dels Pirineus

2 des. Actes commemoratius a l’església de Sant Julià de Lòria i a Andorra

la Vella

15 des. Col·locació d’un pessebre a Aubenç

– Reserveu-vos aquestes dates!

– Veniu amb els vostres familiars i amics!

– No us perdeu aquesta ocasió única per festejar amb el màxim esplendor el 75 aniversari del pas de sant Josepmaria per Pallerols i Andorra!!!

Notes

– El Prelat de l’Opus Dei, Mons. Javier Echevarría, mira amb benvolença tots aquests actes i ens alegrarà molt que pugui assistir a alguna de les celebracions.

– Hi ha el projecte de col·locar una representació de sant Josepmaria a l’església de Sant Julià de Lòria, on -en arribar-hi el 2 de desembre de 1937- resà en acció de gràcies davant el Santíssim Sagrament reservat a l’altar major, que tenia com a retaule el mateix retaule barroc que es pot veure avui i que està situat al lateral esquerra de la mateixa església. Més endavant es concretarà la data d’aquesta inauguració.