Elevem fervoroses oracions a Déu i a la seva Mare Santa Maria perquè beneixi amb abundants fruits de santedat al bisbe Joan-Enric Vives

El proper dia 5 de setembre l’arquebisbe Joan-Enric Vives celebra els 25 anys de la seva ordenació episcopal. Ens unim a la joia de tot el bisbat d’Urgell i de l’església universal en motiu d’aquesta celebració.

Amb l’edició de la present notícia volem recordar breument totes les delicadeses i atencions que l’arquebisbe Vives ha tingut amb l’Associació d’Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.

La primera vegada que Mons. Joan-Enric Vives -llavors era bisbe coadjutor del bisbat d’Urgell- va participar en una activitat organitzada per nosaltres, fou en unes conferències que celebràrem l’any 2002, al Teatre Comunal d’Andorra la Vella, sobre el pas de sant Josepmaria per Andorra en el 65è aniversari d’aquest esdeveniment.

A partir de llavors, al llarg d’aquests 16 anys ha participat en nombroses ocasions en les activitats que hem organitzat.

Ens ha acompanyat en moltes celebracions de la Festa de la Trobada de la Rosa, que fem cada any a Pallerols, al voltant del 22 de novembre. En especial recordem la de l’any 2007, en el 70è aniversari, en què va beneir la imatge de la Mare de Déu del Roser.

Ha participat en vàries Jornades de Camins de Llibertat a través dels Pirineus i en molts dels Aplecs de sant Josepmaria que anualment organitzem als prats del Gastó, de Fontaneda (Sant Julià de Lòria), al voltant del 26 de juny.

Guardem un record especial de la celebració del 75è aniversari de l’arribada de sant Josepmaria a Andorra. L’1 de desembre de l’any 2012, en motiu d’aquest aniversari, l’arquebisbe Vives va convidar al llavors prelat de l’Opus Dei, Mons. Javier Echevarría, a Andorra. Al matí van beneir una estàtua de sant Josepmaria a l’església de Sant Julià de Lòria i a la tarda van participar en unes Jornades de Camins de Llibertat al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, amb l’assistència de més de 1.000 persones.

Un agraïment especial a l’arquebisbe Joan-Enric i demanem a tots els amics de Pallerols una fervorosa oració al Senyor i a la seva mare sota l’advocació de la Mare de Déu del Roser de Pallerols, perquè el protegeixi i li doni fortalesa per guiar cap a la santedat a tots els fidels del bisbat d’Urgell, tot recordant que les nostres activitats de promoció del camí que va fer sant Josepmaria l’any 1937 transcorren precisament en el territori del seu bisbat.

Des de l’associació fem nostre el lema del seu bisbat: “Parare vias Domini” –Preparem els camins del Senyor– que és precisament el que estem intentant fer nosaltres.

1- Adjuntem un vídeo amb unes paraules de l’arquebisbe Vives sobre el pas de sant Josepmaria per Andorra.

2- Adjuntem una carta del Papa Francesc en motiu d’aquest 25 aniversari.