PALLEROLS – CANES – LA MORA – TORRENT – EL CORB – PERAMOLA – PALLEROLS

Enviem la Crònica que ha escrit Josep Maria Torné, organitzador de la 1a BTT Pallerols

El diumenge 13 de desembre, quinze “valents”, d’un ventall d’edats que anava des dels vuit als cinquanta anys, feren el recorregut amb BTT, Pallerols-Canes-la Mora-Torrent-el Corb-Peramola-Pallerols, uns 30 Km, superant les dificultats del terreny i les dures condicions climàtiques (per a que us feu una idea, la temperatura va oscil·lar entre els 2o i els 8o).

Tot va començar a les 10 del matí, quan els assistents pogueren participar de la Missa celebrada per Mn. Marc. De fet, per molts dels presents era la primera vegada que estaven a l’església de Pallerols de Rialb. Tot seguit, alguns van fer els últims ajustos a les bicicletes i tothom estava llest per començar la ruta.

El recorregut es podria descriure com un traçat força complert, ja que combinava trams de tot tipus: pujades fortes però breus, trams planers, trams de baixada envoltats de boscos de pins, pujades impossibles com la de la llossa del Corb i trialeres tècniques que van fer les delícies dels amants de les emocions fortes.

La meitat dels participants va finalitzar el recorregut en arribar a Peramola, quan portaven uns 20 kms a les cames i un desnivell acumulat positiu d’uns 700 metres. La resta va continuar fins a Pallerols per la carretera asfaltada, tot assolint la meta cap a tres quarts de tres de la tarda. D’aquesta manera la variant de Sant Marc no va ser trepitjada, i per tant, és una ferma candidata a formar part del recorregut de la propera edició.

La Trobada va finalitzar amb una magnífica paellada a la Fonda la Masia, de Peramola, on en Josep es va lluir d’allò més: certament, després del fred de la jornada, un plat calent a un lloc acollidor sempre s’agraeix!

Una petita reflexió per a concloure….

Ja fa uns dies que va finalitzar la 1a Trobada BTT a Pallerols i és un bon moment per pensar en com han anat les coses i mirar cap endavant. Una cosa és clara, amb l’experiència guanyada després d’aquesta primera jornada, el futur que ens espera és engrescador. S’ha consolidat una nova modalitat de fer i conèixer el Camí d’Andorra i, per tant, no és agosarat dir que, si Déu vol, l’any vinent podrem gaudir d’una 2a Trobada BTT amb una alta participació i un ambient tant bo com el d’aquest any. Així ho esperem tots!