Associació d'amics del camí de Pallerols de Rialb a Andorra
 
Preguntes Més Freqüents

1. Què és el Camí de Pallerols de Rialb a Andorra?

           

            El camí que va de Pallerols de Rialb a Andorra, és un camí que sortint del Pont de Peramola sobre el riu Segre, passat Oliana, arriba fins a Andorra per camins de muntanya. Són camins que s'han transitat des de temps immemorials i que durant la guerra espanyola de 1936-1939 i la posterior segona guerra mundial van ser molt utilitzats com a camí d'evasió a través d'Andorra. 


 

2. Què pretén l'Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra?

 

            L'Associació pretén recuperar aquests camins tradicionals que estaven pràcticament perduts i refer algunes edificacions que ens trobem pel camí, perquè serveixin de refugi als caminants. Veure l'apartat "Objectius", de la web.


 

3. Quines activitats realitza l'Associació?

 

            L'Associació realitza tot tipus d'activitats relacionades amb els seus fins, com són: Organitzar conferències, taules rodones i altres activitats culturals relacionades amb la geografia, l'art i la història del camí; promocionar el turisme del territori per on passa; organitzar caminades per algun tram del camí; organitzar camps de treball amb gent jove per la millora del camí; organitzar i col·laborar en els Aplecs de tipus religiós que se celebren a la zona, com ara l'Aplec de Sant Marc i la Festa de la Trobada de la Rosa, a Pallerols de Rialb, i la Festa de Santa Maria de Feners, a Argolell.


 

4. Com puc estar al corrent de les activitats i notícies de l'Associació d'Amics?

 

            A través de la nostra web, informem puntualment de les activitats que organitzem. Per estar ben informats s'ha d'entrar especialment als apartats: "Agenda", "Notícies" i el "Blog del Caminant".


           

5. Tot tipus de persones poden fer el Camí de Pallerols a Andorra?

 

            Hi ha trams una mica més complicats que altres, però fins ara han fet caminades de 7 i 8 hores, persones de 8 a 71 anys. Només s'ha de tenir en compte anar ben calçat i amb equip de muntanya adequat, anar proveït d'aigua i fixar-se molt bé amb les senyalitzacions, ja que són zones molt perdedores i qualsevol sortida del camí pot ser molt perillós.

 

            És molt important que abans de posar-vos a caminar estudieu a fons la ruta que voleu fer. Ho trobareu a l'apartat "les Rutes" de la web. Serà també de gran ajut consultar el llibre "Camí d'Andorra". Estudiant bé aquesta informació es pot arribar també amb un cotxe tot terreny a tots els llocs.


 

6. On puc trobar els mapes i la informació de la ruta i/o de les seves etapes?

           

            Entrant a la web, a l'apartat "les Rutes" i també al llibre "Camí d'Andorra", editorial Albada. Terrassa 2004.


 

7. On puc trobar informació general relacionada amb la ruta: allotjaments, tallers, esglésies...?

 

            Entrant en "Telèfons d'Interés"

           

 

8. Quina és la vinculació de sant Josepmaria Escrivà de Balaguer amb el Camí?

 

            Sant Josemaria Escrivà de Balaguer va fer aquest camí dels dies 19 de novembre al 2 de desembre de 1937, que arribà a Andorra. Els documents històrics que tenim d'aquesta expedició més la informació del guia Josep Cirera ens han permès refer la totalitat del camí.

 

            A l'apartat "Història" trobareu àmplia informació d'aquesta expedició. 

           

 

9. Com puc col·laborar?

 

            Podeu col·laborar fent-vos Socis o Voluntaris. Entreu a l'apartat "Col·laboradors" i ompliu els Formularis corresponents.


           

10. Com arribar a Pallerols?

 

a) Des de Ponts i Gualter

 

A la sortida de Ponts en direcció la Seu d'Urgell (carretera C-14), davant l'hotel Pedra Negra, hi ha una rotonda, que designarem com el Km 0,00. Deixar la C-14 i agafar a l'esquerra la carretera C-1412b, que va a Gualter i Tremp.

 

- Al Km 1,20 s'arriba a Gualter. No entrar al poble i continuar en direcció a Tremp.

 

- Al Km 12,80 s'arriba a una cruïlla: a la dreta Politg (carretera LV-5118) i recte a Tremp (carretera C-1412b). Agafar la direcció de la dreta, a Politg.

 

- Al Km 15,30 es creua el pont sobre el riu Rialb.

 

- Al Km 18,70 s'arriba a Politg, que es deixa a la dreta i es continua carretera endavant.

 

- Al Km 24,90 es troba, a l'esquerra, la desviació  a Pallerols.

 

            - Al Km 26,40 s'arriba a Pallerols. 

 

 

b) Des d'Oliana i Peramola

 

Sortint d'Oliana en direcció a la Seu d'Urgell (carretera C-14), es passa pel pont de Peramola sobre el riu Segre. Designarem Km 0,00 el punt abans de travessar el pont.

 

- Passat el pont, girar a l'esquerra fent un bucle i agafar la carretera LV-5118 en direcció a Peramola.

 

- Al Km 1,00 s'arriba a la Casa del Pont (que es deixa a l'esquerra).

 

- Al Km 4,30 s'arriba a la cruïlla de Peramola. No desviar-se cap a Peramola sinó que s'ha de continuar per la carretera LV-5118.

 

- Al Km 12,50 s'arriba a la cruïlla de Pallerols. Ens desviem a la dreta per anar a Pallerols. Atenció que uns Kms. abans hi ha un rètol que posa "Camí de Pallerols"; no agafar-lo perquè és un camí que va a Pallerols però a peu (no en cotxe).

 

- Al Km 14,00 s'arriba a Pallerols.

Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.   Av. Diagonal, 620, 1er. 2a, 08021 - Barcelona (Espanya) . Tel.: (+34) 629 910 612