Associació d'amics del camí de Pallerols de Rialb a Andorra
 
Caminada integral del Pas dels Pirineus

Com cada any, un grup de nois venen a fer la caminada des de Pallerols fins a Andorra, en 5 dies


Un dels caminants, Marc Pujol, ens transcriu com va ser la caminada des de Pallerols fins a Andorra seguint les petjades de sant Josepmaria a la tardor de 1937

Un any ms hem decidit seguir els passos de sant Josepmaria travessant els Pirineus. Ms conegut entre molts com el Paspi. Un cop preparats, el grup de Lleida ms un parell de barcelonins, van sortir cap a Pallerols per comenar la prpia expedici dels Pirineus. All, abans de que arribs la resta del grup des de Mlaga, mossn Xavi Pont ens va explicar on estvem i el que anvem a fer. Realment rem en un lloc histric i decisiu per a qu lOpus Dei pogus arribar a milers de persones. Un lloc miraculs, on el fundador de lObra, va rebre un senyal que all que estava fent s lo que realment Du volia.

Ja al vespre, abans de sopar, van arribar els malagueos i vam poder conixer als nous integrants del grup: tres pares, tres fills i el fams Spasky que amb 65 anys tamb porta tres Paspis. Amb ells vam poder gaudir i compartir el sopar i just desprs rpit al llit que dem comena la traca.

Al mat, missa i esmorzar a Pallerols, i tot seguit cap a Peramola des don comenrem a caminar. Avui tocava una etapa dura perqu s molt llarga, tamb pels forts desnivells i sobretot per la calor. Tot i aix, aquest any hem tingut bastant de nvols durant uns quants dies, que ens han protegit del sol. Ara b ; quan plovia, plovia de deb.

Un cop passada la Casa del Corb vam arribar al lloc on san Josepmaria va celebrar la seva ltima missa de lexpedici a la vora dun barranc, on vam aprofitar per dinar i descansar una mica. Ja al vespre, acabada la etapa davui vam arribar a un prat rodejat de bosc, al cim dAuben, sabem que no comptarem ni amb dutxa ni gaire cobertura. Per a aix li vam trobar soluci banyant-nos a un punt de recollida daigua dels bombers, i amb bona msica de guitarra i jocs en els moments que no plovia. La sensaci de fer aix abandonant el mbil, perdut a la muntanya i amb bona gent s una cosa que tothom hauria de provar.

El segon dia, amb nvols al cel, vam comenar la segona etapa. Pel grup ja es comenava a parlar dels famosos macarrons de can Fenollet. Una casa on cada any, la Rosa ens prepara un dinar que s bonssim. Vam acabar tots ben servits i carregats per continuar el nostre cam. Durant aquest dia vam poder conixer millor algunes capacitats dels del nostre grup. La capacitat de dormir a tot arreu del Spasky i el bon vestir del Jess que porta camisa en tot moment. Un cop arribat al cmping vam poder gaudir duna bona piscina i dutxa i el tant desitjat bany. Ja al vespre vam assistir a la Missa del poble i ens vam preparar per la tercera etapa. Durant aquests dies tamb ens va agafar un clima fora plujs, per que no va fer-nos parar el goig de seguir aquest cam i de presenciar les meravelloses vistes que Du ens ficava cada dia i loportunitat de fer-se una foto sobre una grua.  En aquestes darreres etapes ja es va comenar a observar els diferents ritmes que hi havia en el grup i com lexpedici aniria tirant en el ritme a tota pressa i el de vull arribar viu a casa. Lltim dia al cmping vam aprofitar els ltims moments de piscina i de relax. I finalment, com cada dia, ens vam anar a dormir aviat ja que dem, com sempre, tocaria matinar. Aqu espero que serveixi el dit de a quien madruga Dios le ayuda.

La quarta etapa s de les ms curtes, per com sempre, les pujades amb pendent no sn una cosa que es deixi passar. Ja a lhora de dinar vam arribar al lloc on anvem a ficar les tendes. Per mi, el millor lloc dacampada de tota lexpedici. Grcies a la imaginaci dalguns, dos pals, unes pedres i una corda vam poder fer un partit de vole el qual va acabar amb una barbacoa i unes quantes partides al llop.

Ja s lultima etapa del PasPi, amb Andorra com objectiu ens quedava superar la gran temuda cabra morta just desps dhaver recorregut dos baixades i una pujada que no eren poca cosa. Un cop arribat a Andorra, vam acabar amb una missa oferida a San Josepmaria a Sant Julia i amb un McDonalds per acomiadar-nos dels nostres amics malaguenys.

Aquests dies sn dagrair. Primer de tot a la gent que hi est darrera que ens fa arribar les nostres coses i el menjar all on calgui. Tamb als nostres guies, que malgrat de vegades no estiguin alguns presencialment, si que els tenim a sobre nostre procurant que anem pel bon cam. I per ltim a tots els integrants del grup que fan daquesta convivncia una molt bona experincia amb les seves maneres de ser. Gent autntica diria jo.

Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.   Av. Diagonal, 620, 1er. 2a, 08021 - Barcelona (Espanya) . Tel.: (+34) 629 910 612