Associació d'amics del camí de Pallerols de Rialb a Andorra
 
De Madrid a Pallerols i Andorra

Una aventura impressionant descrita pels mateixos protagonistes


Per tercer any consecutiu, alguns nois del club Codec de Madrid hem anat uns dies a finals d'estiu (del 29 d'agost al 3 de setembre), a passar uns dies a Pallerols per fer diverses etapes del Pas dels Pirineus de Sant Josepmaria.

Aquest cop se'ns van unir alguns del club Mizar. Una col·laboració entre clubs que ha donat molt de fruit.

Després d'arribar el primer dia i visitar el paller de Peramola, ens vam posar les botes de muntanya i vam fer una excursió breu a la Cabana de Sant Rafael, on Chema, que va venir des de Barcelona per donar suport a la nostra convivència, ens va llegir diverses fites de l'estada de Sant Josepmaria en aquest magnífic lloc. A la tornada, ens va caure un gran xàfec. Arribem a Pallerols mullats però contents.

El dia 30 ens vam aixecar i vam fer la pregària a Pallerols i després vam anar al barranc de la Ribalera. Allí vam tenir la Santa Missa, com sant Josepmaria, i després vam haver d'escalar la muntanya d'Aubenç. Va ser dur però, ho vam aconseguir! En arribar al cim ens esperava una gespa esponjosa, on vam menjar, i un bosc humit en el descens. Després de diverses hores vam acabar en un gorg indescriptible. Hi va haver dues que van trencar les sabatilles -no es van queixar- i molts detalls d'una gran generositat. Acabem el dia sopant sota les estrelles.

Tercer dia, 31 d'agost, descobrim de debò què és l'aigua. Ens vam aixecar, vam fer una estona de pregària i Missa amb orgue... I després vam emprendre el viatge amb cotxe fins a Noves de Segre per fer l'etapa dels rius amb un cel amenaçador. Només començar la caminada va començar el diluvi universal. Xopats vam decidir continuar, no hi havia res a perdre.

Recorrem valls i rius -preguem el Rosari mentres-, i per evitar el fang decidim aliar-nos amb l'enemic i ens fiquem al riu. Va ser una gran experiència la d'anar ficant-nos i sortint-nos pel riu Aravell durant diverses hores. Acabem calats fins als ossos, però havent gaudit moltíssim de l´etapa. Va ser la que més ens va agradar. Després de la marxa vietnamita vam arribar al final de la ruta travessant un camp de golf... ens va rebre en Pau amb xocolata i vam dinar a la Seu d'Urgell... on, per a la nostra sorpresa, descobrírem els entrenaments per al Mundial de "kayak extreme". Al·lucinant la força del riu. Després, passem pel poble i visitem la catedral on aprofitem per tenir una meditació i cantar la Mare de Déu. Un altre dia inoblidable!

L'endemà vam continuar la marxa on l'havíem deixat, després del camp de golf d'Aravell, per pujar a la Collada de la Torre, el darrer punt abans d'arribar a Andorra. Travessem granges, vaqueries, i ascensions rocoses fins a endinsar-nos en un bosc frondós per dinar al cim. Després de resar el Rosari deixem anar les nostres energies en un descens a gran velocitat. Vam acabar el dia banyant-nos en un llac (alguns van trobar un caiac i es van divertir una bona estona) i després vam tenir meditació i sopar a Pallerols sota les estrelles.

El dia 2 va ser el darrer dia de la nostra travessia. Després de superar el darrer cim pel pas de la Cabra Morta arribem a Andorra. Allà, després de creuar diverses finques de bestiar, vam celebrar Missa al camp, i després vam gaudir d'Andorra: vam recórrer boniques carreteres de muntanya amb cotxe, i vam anar a visitar la Mare de Déu de Meritxell, patrona d'Andorra. Com a colofó, vam anar a banyar-nos al Riu Segre, en una zona de molts ràpids. Divertidíssim!

Ara ja estem preparats per a l'inici del curs. Hem après a caminar amb generositat com sant Josepmaria. Tant de bo aquesta rosa que li va donar la Verge a sant Josepmaria un dia també pugui ser nostra.

Finalment, agrair a tots els amics de Pallerols la seva calorosa acollida, les seves indicacions i deixar-nos passar uns dies fantàstics al Pirineu. L'any vinent, més i millor!

Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.   Av. Diagonal, 620, 1er. 2a, 08021 - Barcelona (Espanya) . Tel.: (+34) 629 910 612