Associació d'amics del camí de Pallerols de Rialb a Andorra
 
De Roma a Pallerols i Andorra

Pensen tornar el proper any


Un dels expedicionaris ens explica:

 

El dia 1 de setembre a la tarda un grup de 25 italians arribàrem a Pallerols. Només arribar, en Ramon ens va acollir i ens va ajudar molt tots els dies que vam ser allà.

Vam fer gairebé totes les etapes i, encara que vam haver de escurçar-ne alguna degut a alguns imprevistos, tots els nois van acabar molt contents de l'experiència.

La veritat és que vàrem acabar bastant cansats ja que caminàrem unes 4 a 6 hores diàries, i el dia de la pujada a Aubenç, caminàrem 10 hores.

Cada dia, després de la corresponen etapa, tornàvem a Pallerols per sopar i dormir, ja que la rectoria era el nostre campament base. Ens organitzàvem per poder tornar amb suficient antelació i preparar el sopar.

Cada dia llegíem els texts escrits pels expedicionaris de l'any 1937, que estan recollits en el llibre: Una storica avventura sui Pirenei.

El penúltim dia vam decidir descansar dedicant tot un matí a la Cabana de Sant Rafel i voltants. Un altre dia vam visitar Organyà i vam poder aprendre una mica més la llengua catalana en visitar una petita mostra on es conserven les primeres homilies escrites en català.

Finalment, el dia 5 de bon matí vam haver de acomiadar-nos dels Pirineus amb destinació a Roma.

L'experiència va ser tan positiva que els pares dels nois ens han demanat que l'organitzem de nou. Una mare ja s'ha apuntat i em va dir: questo cammino lo voglio fare anch'io il prossimo anno!

Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.   Av. Diagonal, 620, 1er. 2a, 08021 - Barcelona (Espanya) . Tel.: (+34) 629 910 612