Ir a página inicio
FES-TE AMIC FES-TE VOLUNTARI FES-TE SOCI
         
Ir a página inicio Ir a página inicio
Ir a página inicio
Qui som       Objectius        Llibres       Preguntes Freqüents       Contacte
  Jornades
i Estudis
Patrimoni
Cultural
 Medi
 Natural
 
Notícies      Vídeos      Agenda      Les Rutes      Història      Pallerols      Blog del Caminant
Portada > Noticies > La Rosa de Pallerols arriba als antípodes
Enviar a un amicEnviar a un amic
 
Versió ImprimibleVersió Imprimible
 
La Rosa de Pallerols arriba als antípodes      

La Rosa de Pallerols a Nova Zelanda i Austràlia

   

inserir comentarisinserir comentaris
veure comentarisveure comentaris (7)

imagen1
     
De dreta a esquerra, Emilio amb la seva esposa Bea i dos amics de New Zealand, Frs Sam Fancourt i Juan Pedro Maldonado      

El millor ambaixador internacional que tenim a l'Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra és, sens dubte, Emilio Fernández Urías, pilot d'aviació que actualment treballa en una empresa privada amb qui té l'oportunitat de viatjar per tot el món.

En els seus constants viatges fa promoció de Pallerols mitjançant xerrades i distribuint llibres i roses a les persones amb qui es relaciona als diferents països que visita.

Últimament ha estat 7 mesos a Nova Zelanda per motius professionals i des d'allà ens envia una crònica dels darrers dies de la seva estada en aquell país, on els dies 24 al 26 d'agost ha coincidit amb la visita del prelat de l'Opus Dei, Mons. Fernando Ocáriz. 

Aquesta és la seva crònica:

Vaig arribar a Auckland (Nova Zelanda) el 15 de febrer passat i vaig fer entrega a Lluís Trullols d'una Rosa de Pallerols. Lluís és el director del centre de l'Opus Dei a Auckland, “Glenrowan Study Center”.

Vaig tenir la gran sort que aquesta vegada la meva empresa em va allotjar a l'hotel Cordis que és a 8 minuts de Glenrowan, de manera que podia anar sovint a aquesta residència que acull un petit nombre de joves professionals i estudiants. Es pot dir que ha estat casa meva durant els gairebé 7 mesos d'estada professional a la zona. He pogut assistir a mitjans de formació, sopars i fantàstiques tertúlies al final del dia.

Com a ambaixador de l'Associació d'Amics de Pallerols vaig recordar al Lluís les excel·lències de l'històric paratge de la Baronia de Rialb, i la meva il·lusió de ser guia dels amics “kiwis” que s'animessin a visitar-nos.

I com que no podia ser menys la Rosa també va arribar a “Fernhall Study Center”, el centre femení que amb no menys saviesa dirigeix Carmen Ojeda. La meva esposa Beatriz, que em va acompanyar el mes d'agost, va visitar el centre i va gaudir de l'acollida afectuosa que la Carmen li va dispensar. Coneixedora de l'Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra, van xerrar llargament sobre Pallerols i el seu projecte present i futur, i va rebre amb il·lusió aquest entranyable record que, igual que a Glenrowan, ocupa un lloc d'honor a la vitrina del saló.

Bea va tenir oportunitat també de parlar de la seva experiència al capdavant de la Fundació Paulí Torras-Raval Solidari i de les tasques socials que es duen a terme des de fa 25 anys a la Fundació i la seva vinculació amb l'església de Santa Maria de Montalegre i les entitats patrocinades: Acció Social Montalegre, Braval i Terral, totes al barri del Raval de Barcelona.

Tant la Carmen com en Lluís són perfectament coneixedors de l'esdeveniment històric que va tenir lloc a Pallerols a la tardor de 1937. Un orgull i satisfacció que, malgrat la llunyania a l'espai i en el temps -tots dos porten més de 20 anys als antípodes- hagin rebut amb tanta il·lusió i entusiasme aquest humil regal.

   
     
Anar al text  Ir al texto 
   
Emilio lliura la rosa de Pallerols a Lluís Trullols, director de Glenrowan Study Center, en la ciutat d'Auckland. A la dreta de la foto hi ha Tim Helbano
 - Emilio lliura la rosa de Pallerols a Lluís Trullols, director de Glenrowan Study Center, en la ciutat d'Auckland. A la dreta de la foto hi ha Tim Helbano
   
   
     
La Rosa de Pallerols a Glenrowan Study Center
 - La Rosa de Pallerols a Glenrowan Study Center
   
   
     
Bea, l'esposa d'Emilio, amb Carmen Ojeda, directora de Fernhall Study Center
 - Bea, l'esposa d'Emilio, amb Carmen Ojeda, directora de Fernhall Study Center
   
   
     
La Rosa de Pallerols a Fernhall Study Center
 - La Rosa de Pallerols a Fernhall Study Center
   
   
     
Emilio i Bea amb Fr Íñigo Martínez Echevarría, Vicari regional de l'Opus Dei a Oceania
 - Emilio i Bea amb Fr Íñigo Martínez Echevarría, Vicari regional de l'Opus Dei a Oceania
   
   
     
Emilio amb Mons. Fernando Ocáriz, Prelat de l'Opus Dei, el dia 26 d'agost en l'aeroport, quan sortia de Nova Zelanda cap a Roma
 - Emilio amb Mons. Fernando Ocáriz, Prelat de l'Opus Dei, el dia 26 d'agost en l'aeroport, quan sortia de Nova Zelanda cap a Roma
   
   
     

Però encara n'hi ha més, ja que vaig poder saludar el prelat de l'Opus Dei, Mons. Fernando Ocáriz, que va estar per aquestes terres de visita pastoral del 24 al 26 d'agost. Acompanyant el prelat en la visita a Nova Zelanda vaig poder saludar també Father Íñigo Martínez Echevarría, Vicari Regional de l'Opus Dei a Oceania, amb qui vaig poder xerrar una bona estona i fer-li entrega igualment d'una Rosa de Pallerols que per la seva mediació ja ha arribat a Austràlia, a la seva seu de Sydney.

Com veieu, Pallerols és conegut internacionalment i és cada vegada més freqüent que persones de tot el món visitin aquests llocs que va recórrer sant Josepmaria a la tardor de 1937.

Podeu repassar les últimes notícies de la nostra web i veureu les visites que hem tingut aquest estiu des de Austràlia, Brasil, Mèxic... i moltes altres zones d'Espanya.
   

 7 Comentaris
   
  Autor Jordi | 22/09/2023
   Comentari Magnífic reportatge que dona a conèixer a tot el món, Pallerols i el camí que seguí sant Josepmaria des d'Oliana fins a Andorra
   
  Autor Leopoldo Abadía | 21/09/2023
   Comentari ¡Gracias, Bea y Emilio por recordarnos que somos una FAMILIA!
   
  Autor Geraldo Morujão (Viseu – Portugal) | 20/09/2023
   Comentari Parabéns! Compartilho a alegria de tão importantes amigos de Pallerols
   
  Autor Mn Domènec | 20/09/2023
   Comentari This is great!
   
  Autor Xavi C. | 20/09/2023
   Comentari Felicitats per la teva tasca divulgadora!
   
  Autor Florentino Ysern | 20/09/2023
   Comentari Wonderful!
   
  Autor ATC | 20/09/2023
   Comentari Que grandes son Bea y Emilio!!! Un lujo que la Asociación cuente con amigos de esta talla
   
   
    Inserir comentaris
Autor  
Comentari  
     
    Codi de seguretat
Canviar codi
    Introdueixi el codi de seguretat, si us plau.

   
     


Auckland (New Zealand), 15 de setembre de 2023
©2023. Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra   
Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.   Av. Diagonal, 620, 1er. 2a, 08021 - Barcelona (Espanya) . Tel.: (+34) 629 910 612