Ir a página inicio
FES-TE AMIC FES-TE VOLUNTARI FES-TE SOCI
         
Ir a página inicio Ir a página inicio
Ir a página inicio
Qui som       Objectius        Llibres       Preguntes Freqüents       Contacte
  Jornades
i Estudis
Patrimoni
Cultural
 Medi
 Natural
 
Notícies      Vídeos      Agenda      Les Rutes      Història      Pallerols      Blog del Caminant
Portada > Noticies > Nomenament de Soci d'Honor del senyor Eugeni Coll, de Fenollet
Enviar a un amicEnviar a un amic
 
Versió ImprimibleVersió Imprimible
 
Nomenament de Soci d'Honor del senyor Eugeni Coll, de Fenollet  Socis    
El passat dia 23 de juliol de 2005, vàrem fer el lliurament del Diploma de Soci d'Honor al senyor Eugeni Coll i Campàs, de la casa de Fenollet.    

inserir comentarisinserir comentaris
L'Eugeni havia conegut a sant Josepmaria Escrivà de Balaguer a la seva casa de Fenollet el dia 29 de novembre de 1937. Tenia llavors 14 anys i s'encarregava d'anar a buscar el pa o bé a Coll de Nargó o a Organyà. Com que gairebé cada setmana o cada 15 dies hi havia alguna expedició de gent que es dirigia cap a Andorra, anava variant de lloc per a no despertar sospites.    
     
Anar al text  Ir al texto 
   
Lliurament del Diploma de Soci d'Honor
 - Lliurament del Diploma de Soci d'Honor
Foto antiga dels anys 1970, en la que es veuen: l'Eugeni, la seva senyora Carme i la seva mare, que va ser la que va fer el suculent dinar a l'expedició de l'any 1937.
 - Foto antiga dels anys 1970, en la que es veuen: l'Eugeni, la seva senyora Carme i la seva mare, que va ser la que va fer el suculent dinar a l'expedició de l'any 1937.
 
   

Tots els expedicionaris d'aquella marxa cap a Andorra recordaven encara molts anys després el magnífic menjar i el bon tracte que reberen d'aquesta gent de Fenollet. Menjaren molt bé: Conill amb mongetes segons uns, xai a la brasa segons altres, però sigui com sigui menjaren extraordinàriament.

Aquests dies hi ha un camp de treball a la zona de Fenollet. En total hi ha 9 persones joves que estan arranjant la pujada a la canal del Grau del Fangueret, la baixada de Santa Fe fins al riu de Cabó i la pujada a Ares.

Tots aquests nois viuen a Fenollet, ja que és una Casa de Pagès de Turisme Rural, i poden comprovar una vegada més l'hospitalitat d'aquestes persones: el senyor Eugeni, la seva esposa Carme i en especial la seva filla Rosa, que els tracte com una mare.
   

   
    Inserir comentaris
Autor  
Comentari  
     
    Codi de seguretat
Canviar codi
    Introdueixi el codi de seguretat, si us plau.

   
     


Lleida, 23 de juliol de 2005
©2005. Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra   
Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.   Av. Diagonal, 620, 1er. 2a, 08021 - Barcelona (Espanya) . Tel.: (+34) 629 910 612