Ir a página inicio
FES-TE AMIC FES-TE VOLUNTARI FES-TE SOCI
         
Ir a página inicio Ir a página inicio
Ir a página inicio
Qui som       Objectius        Llibres       Preguntes Freqüents       Contacte
  Jornades
i Estudis
Patrimoni
Cultural
 Medi
 Natural
 
Notícies      Vídeos      Agenda      Les Rutes      Història      Pallerols      Blog del Caminant
Portada > Noticies > El Club Carena visita Pallerols i Fenollet
Enviar a un amicEnviar a un amic
 
Versió ImprimibleVersió Imprimible
 
El Club Carena visita Pallerols i Fenollet  Pallerols    

Revivint les experiències de l'any 1937 

   

inserir comentarisinserir comentaris
veure comentarisveure comentaris (4)

imagen1
     
Tot el grup a Pallerols      


L'excursió al pas dels Pirineus que vam fer el passat 6 febrer de 2010 va ser, segons l'opinió general, millor que l'anterior que havíem fet els dies 21 i 22 de novembre de 2009. 

 

El que vam fer enguany va ser més o menys això:

Després d'un viatge de dues hores en què ens repartim en dues furgonetes i un cotxe, arribem a l'església de Pallerols, on sant Josepmaria, amb cinc homes més que l'acompanyaven, va passar la nit amagat a la part alta d'un dels absis de l'església que comunicava amb la rectoria i que servia de rebost, tot i que ells van pensar llavors que es tractava d'un forn. Agustí, l'amo de la casa veïna a l'església (Cal Mingo), gentilment ens deixà la clau i poguérem passar a visitar l'església i entrar en el "forn".

Ens fem fotos, descansem i emprenem la marxa cap a la cabana de Sant Rafel, refugi dels fugitius durant la guerra. Costa molts esforços i esbufecs pujar la costa, però al final ho aconseguim i, gairebé sense adonar-nos, ens trobem davant d'una caseta feta de pedres soltes, troncs i fang, que resulta ser el famós refugi. Com que falta encara una estona per a l'hora de dinar, vam decidir plasmar en imatges l'experiència, i ens fotografiem, dins i fora de la cabana, i fins i tot pujades al sostre. Per sort, la cabana s'ha reconstruït resistent i no sucumbeix al nostre pes.
   
     
Anar al text  Ir al texto 
   
Pujant a la Cabana de Sant Rafel
 - Pujant a la Cabana de Sant Rafel
   
   
     
A la Cabana de Sant Rafel
 - A la Cabana de Sant Rafel
   
   
     
En el camí de la Cabana a Pallerols
 - En el camí de la Cabana a Pallerols
   
   
     
Davant del corral de Fenollet
 - Davant del corral de Fenollet
   
   
     
Un grup de noies de Carena
 - Un grup de noies de Carena
   
   
     


Després de moltes fotos i rialles, ens asseiem a terra, treiem els entrepans, les patates i la beguda, ens ho mengem tot amb una rapidesa impressionant i baixem de nou la muntanya. Entre muntanyes i estanys, tornem a les furgonetes i vam arribar a Fenollet, la masia on els refugiats van dormir en un corral -al costat de gallines, porcs i ovelles.

La granja i el paller segueixen igual que l'any 1937, pel que sembla que estiguem en una pel·lícula. A més de descansar, els fugitius van menjar i apedaçar la roba i fins i tot van aconseguir no fer soroll ni fer-se notar davant la visita d'uns milicians i altres persones alienes a la casa que anaven de pas per aquells llocs. Llegim trossos del diari d'aquests dies, apunts trets d'alguns llibres sobre aquesta expedició i xerrem una estona amb la Rosa, la dona de la casa. Era increïble poder parlar amb ella, néta de la que llavors era la mestressa de la masia i va donar de menjar a aquell grup d'universitaris i professionals que al costat de sant Josepmaria pogueren escapar de la guerra a través d'aquelles muntanyes.

 

- Per saber més sobre el Club Carena
   

 4 Comentaris
   
  Autor javier | 07/04/2010
   Comentari Os felicito,por la excursión,pero sobre todo por el buen humor y lo bien que os lo pasasteis...vuestras caras así lo reflejan.
Ojalá coincidamos en la del 10 de Abril.
Gracias por colgar el reportaje.
   
  Autor tino | 18/03/2010
   Comentari ¡Vaya pasada de excursión de las nenas de Carena!
   
  Autor Rogeli | 11/03/2010
   Comentari Felicitats als que promouen activitats de muntanya i contacte amb la natura entre el jovent d'avui. No sembla que les noies estiguin equipades amb bon calçat i roba de muntanya, però tot és començar.
   
  Autor conxa | 11/03/2010
   Comentari Tot i el fred, el gel, la neu... es continua revivint l'expedició del 37 durant els mesos d'hivern. Bé pel grup de Carena i per penjar el vostre reportatge, tan de bo se'n pengin més
   
   
    Inserir comentaris
Autor  
Comentari  
     
    Codi de seguretat
Canviar codi
    Introdueixi el codi de seguretat, si us plau.

   
     


Fenollet, 1 de març de 2010
©2010. Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra   
Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.   Av. Diagonal, 620, 1er. 2a, 08021 - Barcelona (Espanya) . Tel.: (+34) 629 910 612