Ir a página inicio
FES-TE AMIC FES-TE VOLUNTARI FES-TE SOCI
         
Ir a página inicio Ir a página inicio
Ir a página inicio
Qui som       Objectius        Llibres       Preguntes Freqents       Contacte
  Jornades
i Estudis
Patrimoni
Cultural
 Medi
 Natural
 
Notícies      Vídeos      Agenda      Les Rutes      Història      Pallerols      Blog del Caminant
Portada > Pallerols
Enviar a un amicEnviar a un amic
 
Versió ImprimibleVersió Imprimible
   
Pallerols    

Pallerols de Rialb s un dels nuclis urbans que formen part de la Baronia de Rialb. Cada nucli de la Baronia acostuma a tenir esglsia i escola, i est format per moltes cases disperses pel bosc.Enlla a totes les articles relacionats directament amb Pallerols

   
     


   
Pallerols
+ clic per ampliar
Pallerols
+ clic per ampliar
Edificaciones Casa-Aubenc
+ clic per ampliar
Pallerols
+ clic per ampliar
Imagen de Nueva Mare de Deu
+ clic per ampliar
Plano Arri Pallerols
+ clic per ampliar


Informarem sovint de Pallerols perqu va ser una zona de pas de moltes expedicions durant els anys 19361939. I ms en concret ninformarem pels esdeveniments que hi succeren la matinada del 22 de novembre de 1937. Aquests fets han propiciat desprs que cada any al voltant daquesta data shi celebri la Festa de la Trobada de la Rosa.


Explicarem breument aquest singular esdeveniment:
El dia 20 de novembre de 1937 arribaren a Cal Vilar de Pallerols els primers components duna expedici que venia de Madrid i Valncia, en la que hi anava un sacerdot que es deia Josepmaria Escriv de Balaguer. La nit del 21 la passaren a lesglsia de Pallerols, a la part alta de lbsida major. Fou una nit de fort patiment interior per aquest sacerdot, ja que dubtava si feia b, o no, de continuar cap a Andorra, o b tenia que tornar-sen a Madrid. Li semblava que fugint no feia la voluntat de Du, la qual cosa era per a ell un immens suplici, fins el punt de passar tota la nit plorant i suplicant a Du i a la seva Mare, Santa Maria, que li donessin una prova de qu feia b continuant cap a Andorra. Al clarejar el nou dia, 22 de novembre, baix a lesglsia que havia estat saquejada, i trob al terra una rosa de fusta daurada, que per a ell signific la prova que havia demanat.

En aquest apartat anirem informant sobre aquest esdeveniment i les festes i actuacions que es vagin fent en relaci a lesglsia i la sagristia de Pallerols.
   
   
Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.   Av. Diagonal, 620, 1er. 2a, 08021 - Barcelona (Espanya) . Tel.: (+34) 629 910 612