Ir a página inicio
FES-TE AMIC FES-TE VOLUNTARI FES-TE SOCI
         
Ir a página inicio Ir a página inicio
Ir a página inicio
Qui som       Objectius        Llibres       Preguntes Freqents       Contacte
  Jornades
i Estudis
Patrimoni
Cultural
 Medi
 Natural
 
Notícies      Vídeos      Agenda      Les Rutes      Història      Pallerols      Blog del Caminant
Portada > Objectius
Enviar a un amicEnviar a un amic
 
Versió ImprimibleVersió Imprimible
   
Objectius    
   
     

   

Volem recuperar els camins i els llocs per on han transitat moltes persones al llarg dels anys. Una vegada recuperats, volem que molta gent hi camini i descobreixi la varietat i la bellesa d'aquest itinerari. Tot caminant aprendrem a estimar ms la nostra terra, les nostres costums i tradicions, la nostra cultura i la nostra histria, collaborant aix en la revitalitzaci de les zones per on passem.

Dins d'aquests objectius generals, ens proposem uns objectius ms immediats, que sn:

  1. Recuperar la totalitat de la ruta d'Oliana fins a Andorra, que correspon a una expedici que la fu a la tardor de l'any 1937.

  2. Reconstruir algunes edificacions que ens trobem al llarg del Cam, i que podran servir de refugi pels caminants.

  3. Fomentar el coneixement de la histria, la geografia, la cultura, les festes, tradicions i costums de les comarques de la Baronia de Rialb i de l'Alt Urgell, treballant en estreta uni amb les persones i institucions d'aquesta zona de Catalunya, per impulsar-ne la seva revitalitzaci.

  4. Impulsar la creaci d'un Centre d'Investigaci d'Histria de l'Alt Urgell, i fomentar l'estudi i la recerca d'altres expedicions semblants a la que ens ocupa.

  5. Mantenir activa la Rectoria i l'Esglsia de Pallerols, per convertir-la en un lloc d'informaci i d'acollida.

Sabedors de qu una de les persones que va recrrer aquests camins fou sant Josepmaria Escriv de Balaguer, volem tamb donar a conixer els fets que succeren durant aquells dies, del 19 de novembre al 10 de desembre de 1937, quan va fer aquesta travessa per les terres de la Baronia de Rialb i de l'Alt Urgell, fins arribar a Andorra. s per aix que disposem un apartat en el que s'informar sobre aquesta expedici.

   
   
Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.   Av. Diagonal, 620, 1er. 2a, 08021 - Barcelona (Espanya) . Tel.: (+34) 629 910 612