Associació d'amics del camí de Pallerols de Rialb a Andorra
 
Aplec de sant Josepmaria 2019

Hi assistiren unes 120 persones procedents de molts indrets d'Andorra, Catalunya, Espanya i Irlanda


El dissabte 29 de juny vàrem celebrar a Sant Julià de Lòria (Andorra) el VIII Aplec de sant Josepmaria per commemorar la festa del sant, que fou el passat 26 de juny.

Aquest any no el celebràrem als Prats del Gastó, entre Fontaneda i el Mas d'Alins, per on sant Josepmaria Escrivà arribà a Andorra la matinada del 2 de desembre de 1937, sinó que la celebració de l'Aplec fou en el mateix poble de Sant Julià de Lòria. Començà amb la celebració de l'Eucaristia, seguit d'un bon dinar i finalment un vídeo sobre sant Josepmaria.

 

La missa

Fou a les 13:15 a l'església parroquial de Sant Julià, amb motiu de la recent inauguració del nou retaule de l'església, obra de l'artista eslovè Marko Ivan Rupnik.

Missa concelebrada per cinc sacerdots, Mn. Pepe Chisvert, rector de la parròquia de Sant Julià i quatre sacerdots de la prelatura de l'Opus Dei: Mn. Joaquim Gonzàlez Llanos, que presidí l'Eucaristia, Mn. Pere Pascual, de Barcelona, Mn. Josemaría Sanchís, que anava amb un grup de 28 nois joves procedents de València, Lleida i Màlaga, i que feren a peu el trajecte Pallerols-Sant Julià de Lòria en 5 dies, i també concelebrà Fr. Donchan que anava amb un grup de 12 nois procedents d'Irlanda que arribaren també a peu a Sant Julià per unir-se a l'Aplec.

A la homilia, Mn. Joaquim ressaltà l'amor de sant Josepmaria a l'Església i al Papa, successor de Pere, tota vegada que la missa corresponia a la solemnitat dels apòstols Pere i Pau, columnes de la primitiva Església.

En acabar l'Eucaristia, veneràrem unes relíquies de sant Josepmaria mentre es cantaven els goigs de la Mare de Déu de Canòlich, patrona de Sant Julià de Lòria.

Tota la celebració eucarística fou magníficament acompanyada amb l'orgue i cants dirigits pel Jerrick, organista de l'església de Sant Julià.

El dinar

A les 14:30 férem el dinar, a la seu del Departament de Serveis Socials del Comú de Sant Julià de Lòria, situat a la Pça. Major, nº 9, molt a prop de l'església. 

 

Com que en aquest local només hi cabien 70 persones, els 28 nois que vingueren caminant des de Pallerols anaren a dinar a la pizzeria Venezia, molt a prop també de l'església.

 

Tant en un local com a l'altre, el dinar fou servit per la pizzeria Venezia. Un menjar abundant i de qualitat.

 

Cap al final del dinar, els nois irlandesos cantaren una cançó típica d'aquell país, que reproduïm aquí.

 

 

El vídeo de sant Josepmaria

 

A les 17:00 h es passà un vídeo de sant Josepmaria a l'Auditori Rocafort, del Centre de Cultura i Congressos Laurèdia, situat a la Pça. de la Germandat, molt a prop també de l'església.

 

Fou una filmació d'una tertúlia al Teatre Coliseo de Buenos Aires (Argentina), que està datada el 26 de juny de 1974, justament un any abans de la mort de sant Josepmaria, que fou un 26 de juny de 1975.

 

Amb aquest vídeo acabà la celebració de l'Aplec de sant Josepmaria, que enguany ha aplegat un total d'unes 120 persones, vingudes del Principat d'Andorra, la Seu d'Urgell, Lleida, Barcelona, Girona, Sant Cugat del Vallès, València, Màlaga, ... i Irlanda.

Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.   Av. Diagonal, 620, 1er. 2a, 08021 - Barcelona (Espanya) . Tel.: (+34) 629 910 612