Associació d'amics del camí de Pallerols de Rialb a Andorra
 
De Tarragona a Pallerols
Un pla familiar molt recomenable

El diumenge 17 de març, un grup de famílies del col·legi Turó, de Tarragona, va fer una visita a Pallerols de Rialb per reviure l'estada de sant Josepmaria Escrivà de Balaguer en aquesta zona on hi va estar amagat els dies 20 a 27 de novembre de 1937, a causa de la persecució religiosa durant la Guerra Civil espanyola de 1936-39.

La nit del 27 de novembre, el grup en què hi anava sant Josepmaria va abandonar els boscos de Pallerols per dirigir-se cap Andorra, on va arribar el 2 de desembre.

Octavio Rico, de l'Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra, va explicar al grup de Tarragona el que va passar a Pallerols durant aquells complicats dies de 1937. Després de les explicacions, Mn. Jaume Poi va celebrar l'Eucaristia a l'església de Pallerols.

Acabada aquesta, el grup es va traslladar a la cabana de Sant Rafael, a mitja hora de camí a peu partint de l'església i cap al nord. Allà hi hagué més explicacions i a continuació el dinar que s'havien portat de casa.

Finalment, van tornar de nou a Pallerols per un altre camí, passant per la bassa on els fugitius de l'any 1937 es banyaven.

Al voltant de les cinc de la tarda tornada a casa, després d'haver reviscut moments històrics interessants i gaudir del contacte amb la natura en els boscos de Rialb.

Una sortida familiar molt recomanable, en la que podreu omplir-vos de la pau de Pallerols.

Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.   Av. Diagonal, 620, 1er. 2a, 08021 - Barcelona (Espanya) . Tel.: (+34) 629 910 612