Associació d'amics del camí de Pallerols de Rialb a Andorra
 
Uns dies de recés a Pallerols
La trobada d'una rosa a Pallerols pot canviar la teva vida

Del 13 al 15 de gener ens vam reunir a Pallerols un grup d'amics per tenir uns dies de reflexió espiritual. Sabíem que era la primera vegada que es feia, i per això hi vam anar molt motivats. En total vam ser nou persones: Toni, Lluís, Marc, David, Oleguer, Albert, Ramon i Joan Carles. Mn. Ramon Nubiola ens va acompanyar aquests tres dies per anar-nos ajudant en diferents reflexions interiors.

Només arribar, cap a les 20:00, vàrem tenir una visita guiada pels llocs més emblemàtics de la rectoria i de l'església: el rebost (que ells en deien el "horno") on sant Josepmaria va passar una nit d'angoixa dubtant de si estava complint la voluntat de Déu marxant cap a Andorra, el lloc on va trobar la rosa al terra de l'església que l'omplí de joia i seguretat de què feia bé continuant el camí, ... Reviure aquells fets que succeïren fa 80 anys, a la nit i en els mateixos llocs on es van produir, va ser un bon començament per fer-nos conscients que ens trobàvem en un lloc històric.

 

Abans d'anar a dormir, Mn. Ramon ens va dirigir unes paraules al voltant de la llar de foc del refugi i ens suggerí que també nosaltres preguéssim -com ho feu sant Josepmaria la nit del 21 al 22 de novembre- per trobar la "nostra Rosa" durant aquests dies.

- El dia 14, a més dels actes habituals d'uns dies de recés espiritual: meditacions, missa, xerrades, reflexions personals, ... vam tenir dues activitats molt interessants.

 

Pel matí vam anar resant el rosari fins la cabana de Sant Rafel, a mitja hora de camí des de l'església de Pallerols. En arribar, llegírem alguns documents històrics escrits pels expedicionaris de l'any 1937 i que estan recollits al llibre "Entre la noche y la esperanza", de Jordi Piferrer, editorial Milenio, Lleida 2014.

 

A la tarda vam tenir vetlla al Santíssim, a l'església de Pallerols. Tot i que feia molt de fred hi estiguérem una llarga estona. S'hi estava bé allà, en silenci, davant Jesús sagramentat.

- El diumenge dia 15 vam tenir meditació, missa, lectura d'uns altres documents històrics que relaten molt vivament la nit del 21 al 22 de novembre i que estan recollits en el citat llibre "Entre la noche y la esperanza".

 

Finalment vam veure una tertúlia filmada de sant Josepmaria que també va agradar molt.

 

El dinar d'aquell dia el vam tenir a la Fonda la Masia, de Peramola, que van ser els qui ens van preparar els fantàstics àpats dels altres dies.

 

Després de dinar ens vam acomiadar, conscients de la inoblidable experiència que havíem compartit a Pallerols.

 

Transcrivim alguns testimonis del assistents:

- "La situació i el fil conductor són espectaculars; reviure la història en el llocs dels fets és molt interessant i convida a intensificar la experiència".
- "La combinació de la vivència personal de sant Josepmaria com a camí per acostar-nos a Déu ha estat molt enriquidor, amb exemples i fets reals".
- "El lloc és espectacular: anar avançant en el relat en la mesura que passa el cap de setmana és perfecte. A més, es tracta de la vida d'un sant relativament contemporani i ho fa molt proper. La idea general, un 10! Vull repetir i portar-hi gent".

Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.   Av. Diagonal, 620, 1er. 2a, 08021 - Barcelona (Espanya) . Tel.: (+34) 629 910 612