Associació d'amics del camí de Pallerols de Rialb a Andorra
 
Magnífica Caminada de novembre/08
Revivint l'expedició del novembre de 1937

 

Pluja, boira, vent, neu, fred, . . . i al final, sol. Vam tenir de tot!!!

 

Una Caminada esplèndida, en tots els sentits: la companyia, els elements canviants de la natura, el paisatge feréstec, els records de tantes expedicions que hagueren de passar per aquests llocs de nit, amb pors i sofriments.

 

En arribar a l'Espluga de les Vaques, a la Ribalera, vam llegir uns documents històrics de l'expedició en la que hi anava sant Josepmaria Escrivà, al novembre de 1937 -aquests dies feia precisament 71 anys- i ens poguérem fer més càrrec del que significàvem aquestes expedicions d'evasió.

 

L'anada la vam fer seguint l'itinerari de l'expedició de sant Josepmaria, des de Pallerols a la Ribalera, que està senyalitzat amb els colors del Camí d'Andorra (blau i groc). Per la tornada seguírem el camí que féu el guia de l'expedició, Josep Cirera: des de la Ribalera a Juncàs i a la Penella. Aquest últim recorregut està senyalitzat amb rodones grogues.

 

 

Fórem en total 17 persones: 6 de Girona, 2 d'Igualada, 4 de Barcelona, 2 de Lleida, 2 de Manresa i un de Solsona. En arribar al tancat de l'Arçosa - Montlleví ens vingueren a obrir la porta dues noies franceses familiars dels responsables del vedat: l'Aurore i l'Isabelle, amb el seu gos, el Nano.

 

En resum, una Caminada inoblidable, que com sempre va transcorre amb la pau i el retrobament interior propis del Camí d'Andorra.

 

Us esperem a la propera Caminada del dia 13 de desembre: Pujada a l'Aubenç per la Canal de la Jaça, muntar un Pessebre a la Casa d'Aubenç i costellada.

Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.   Av. Diagonal, 620, 1er. 2a, 08021 - Barcelona (Espanya) . Tel.: (+34) 629 910 612